24 Απριλίου 2024
24 Απριλίου 2024

Ερχονται χιόνια και πολικό ψύχος

από fimotro

Σε κλοιό… κακοκαιρίας έχει μπει ήδη η χώρα μας, ενώ αναμένεται και νέα επιδείνωση του καιρού με ισχυρές καταιγίδες, χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους το κύμα κακοκαιρίας «χτυπά» σε δύο φάσεις.
Η πρώτη φάση περιλαμβάνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες ξεκίνησαν από χθες. Παράλληλα, το χαμηλό βαρομετρικό στη Μεσόγειο θα μετακινηθεί προς την περιοχή μας, με αποτέλεσμα τις ισχυρές καταιγίδες αλλά και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά. Το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας θα «χτυπήσει» την Πέμπτη, οπότε και ξεκινά η μεταφορά ψυχρών αέριων μαζών από τα ανατολικά Βαλκάνια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, που θα φτάσει ακόμη και τους δέκα βαθμούς.
Χαρακτηριστικό του δεύτερου κύματος κακοκαιρίας είναι και το γεγονός ότι η μέγιστη θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα θα είναι μηδέν βαθμούς Κελσίου.
Συγκεκριμένα από τo βράδυ της Πέμπτης έως και το βράδυ της Παρασκευής θα χιονίσει στις ανατολικές περιοχές της χώρας, δηλαδή στην ανατολική Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο και αργότερα στη Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονόνερο αναμένεται και στην Αττική. Η κακοκαιρία δημιούργησε ήδη προβλήματα στις μετακινήσεις. Η πυκνή χιονόπτωση τις πρωινές ώρες δημιούργησε πρόβλημα στο δρομολόγιο του ΚΤΕΛ στα Καλάβρυτα με μαθητές, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί το λεωφορείο. Άμεσα έσπευσαν συνεργεία εκχιονισμού και με ασφάλεια οδήγησαν το λεωφορείο στον προορισμό του.
Επίσης λόγω ισχυρών πλάγιων ανέμων που έπνεαν χθες λίγο μετά τις 10.00 το πρωί στο νησί της Ρόδου, δεν έγινε η άφιξη της προγραμματισμένης πτήσης της Aegean από την Αθήνα στο αεροδρόμιο «Διαγόρας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα