24 Απριλίου 2024 / 10:10 πμ
24 Απριλίου 2024 / 10:10 πμ

Ερχεται στην Ελλάδα σήμερα ο Μάθιου Νίμιτς…

από fimotro

Με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος έρχεται σήμερα Τρίτη στην Αθήνα, θα συναντηθεί στις 13:30, στο υπουργείο Εξωτερικών, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.
Αμέσως μετά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από το ΥΠΕΞ, ο κ. Κοτζιάς θα παραθέσει γεύμα εργασίας προς τιμήν του Μ. Νίμιτς. Nωρίτερα το πρωί της Τρίτης, στις 10:30, ο Αμερικανός διπλωμάτης θα συναντηθεί στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» με τον τομεάρχη Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Κουμουτσάκο. Σύμφωνα με ενημέρωση από τη ΝΔ, η συνάντηση αυτή θα γίνει κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ.

Ενάντια στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ για τη λύση που θα μπορούσε να προκριθεί στο ζήτημα της ονομασίας τάχθηκε ξεκάθαρα το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα της γειτονικής χώρας, το DUI του Αλί Αχμέτι, το οποίο συμμετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού του Ζόραν Ζάεφ.
Ο προερχόμενος από το αλβανικό κόμμα DUI, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, Μπουγιάρ Οσμάνι, ερωτηθείς σήμερα σχετικά με την πιθανότητα, η όποια λύση στο θέμα του ονόματος να τεθεί σε δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ, σημείωσε, ότι μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων υπάρχουν διαφορετικές απόψεις.

«Το SDSM (σ.σ. το κόμμα του οποίου ηγείται ο Ζόραν Ζάεφ) είναι υπέρ του δημοψηφίσματος, το DUI θεωρεί ότι αυτό δεν είναι αναγκαίο» σημείωσε ο Μπουγιάρ Οσμάνι και προσέθεσε ότι θα γίνει προσπάθεια να διαμορφωθεί κοινή θέση, μέσα από τη διαδικασία των διαβουλεύσεων μεταξύ των πολιτικών κομμάτων της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα