19 Απριλίου 2024 / 11:54 μμ
19 Απριλίου 2024 / 11:54 μμ

Ερχεται νέο κύμα πολικού ψύχους σε όλη τη χώρα

από fimotro

Νέα σημαντική επιδείνωση του καιρού αναμένεται από αύριο το απόγευμα, με τα φαινόμενα να εκδηλώνονται αρχικά στη Βόρεια Ελλάδα και στη συνέχεια σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, ο χιονιάς θα επεκταθεί στην κεντρική ηπειρωτική Ελλάδα και θα φτάσει έως και την Κρήτη, ενώ όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να χιονίζει «ταυτόχρονα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και ενδεχομένως στην Πάτρα και στο Αγρίνιο».
Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό αυτού του νέου «κύματος» κακοκαιρίας είναι ο παγετός που σε ορισμένες περιοχές, ιδίως την Κυριακή και τη Δευτέρα, θα είναι ολικός.
Κάτω από το μηδέν
Αυτό σημαίνει πως καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας το θερμόμετρο δεν θα δείξει πάνω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου, ενώ σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας αναμένεται να «πέσει» μέχρι και τους -20 ή -22 βαθμούς Κελσίου.
Η έναρξη της κακοκαιρίας θα ξεκινήσει από το απόγευμα της Πέμπτης, πρώτα από τα Βόρεια Ηπειρωτικά τμήματα (Δυτική Μακεδονία και Θράκη) με σφοδρές χιονοπτώσεις που θα επεκταθούν πολύ γρήγορα σε όλες τις περιοχές ακόμη και στα παραθαλάσσια τμήματα. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε βροχές και καταιγίδες. Οι σφοδρές χιονοπτώσεις θα συνεχίσουν και την Παρασκευή -από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα, με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας- και θα επηρεάσουν τα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα ακόμη και στην Πελοπόννησο. Θα χιονίσει δηλαδή σε Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, Αττική, Σποράδες και σε Πελοπόννησο.
Από το Σάββατο το πρωί τα όποια φαινόμενα θα εντοπίζονται σε κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας ενώ Κυριακή και Δευτέρα θα έχουμε χιονοπτώσεις σε Αττική, Εύβοια και στα νησιά του Αιγαίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα