18 Απριλίου 2024 / 4:22 πμ
18 Απριλίου 2024 / 4:22 πμ

Ερντογάν: Ας είμαστε έτοιμοι για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο! (βίντεο)

από fimotro

Νέο εθνικιστικό παραλήρημα Ερντογάν, σε χθεσινοβραδινή εκδήλωση γιατρών.

Ο σουλτάνος «βλέπει» παγκόσμια σύρραξη και απευθυνόμενος στο ακροατήριό του είπε ότι οι Αμερικανοί χτίζουν 20 βάσεις στη Συρία. Εκεί υπάρχουν το Ιράν και η Συρία. Ας είμαστε προετοιμασμένοι για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα.

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ:

Προηγήθηκαν οι εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της Ελλάδας.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση στήριξε τη χώρα μας κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τους έδωσαν 400 δισ. ευρώ».

«Όταν χώρες με πετρέλαιο ή φυσικό αέριο έχουν προβλήματα, τους βοηθούν, φυσικά με ανταλλάγματα» είπε ο Ερντογάν, και συνέχισε: «Αλλά όταν η Τουρκία έχει προβλήματα της γυρνάνε την πλάτη. Ακόμη και έτσι, όμως, εμείς λέμε ότι θα κάνουμε θυσίες και θα τα καταφέρουμε μόνοι μας».

Παράλληλα, χαρακτήρισε την επιχείρηση στο Αφρίν ως «ειρηνευτική» καθώς, όπως είπε, ο στόχος είναι να μην πάθουν κάτι οι άμαχοι.

Ο σουλτάνος, αναφερόμενος στις δαπάνες του εξοπλιστικού προγράμματος του τουρκικού στρατού και την παραγωγή όπλων, επιτέθηκε στους «κακούς γείτονες», την Ελλάδα και την Κύπρο διαστρεβλώνοντας, για ακόμη μία φορά, τα γεγονότα της εισβολής στη Μεγαλόνησο το 1974.

«Το 1974 κατά την “ειρηνευτική επιχείρηση Κύπρου” με την “επιχείρηση αποσιώπησης” κατέστρεψαν ολόκληρο το σύστημα επικοινωνίας μας. Επικεφαλής αυτής της επιχείρησης ήταν οι δήθεν σύμμαχοί μας. Το κατέστρεψαν. Τι έγινε; Εμείς ιδρύσαμε την ASELSAN (Αμυντική Bιομηχανία Τουρκίας)», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

«Τώρα εμείς με την ASELSAN κάνουμε πολύ καλύτερο από εκείνο και δεν κάνουμε μόνο αυτό. Πλέον η ASELSAN έχει εξελιχθεί σε μια εταιρεία που συμμετέχει στους διεθνείς διαγωνισμούς», συμπλήρωσε και πρόσθεσε: «Αυτοί οι κακοί γείτονες μας έκαναν να αποκτήσουμε περιουσία, μας έκαναν να αποκτήσουμε γνώση και να είμαστε σε θέση να παράξουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα