28 Μαρτίου 2024 / 5:48 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 5:48 μμ

Ερμηνευτική εγκύκλιο για το «αναβολόσημο» ζητά ο ΔΣΑ

από fimotro

Με επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής, ζητά να εκδοθεί ερμηνευτική εγκύκλιος, προκειμένου να αποσαφηνιστεί το ζήτημα της υποχρέωση ή όχι καταβολής παράβολου αναβολής (αναβολόσημο) σε υποθέσεις όπου τα σχετικά δικόγραφα έχουν κατατεθεί, πριν την έναρξη εφαρμογής του σχετικού νόμου (Ν. 4446/2016), δηλαδή πριν την 22α Ιανουαρίου 2017.

Ειδικότερα, ο κ. Αλεξανδρής αναφέρει στην επιστολή, ότι από «τη γραμματική διατύπωση της σχετικής διάταξης, προκύπτει ότι το εν λόγω παράβολο είναι καταβλητέο μόνο στις περιπτώσεις εκείνες που το ένδικο βοήθημα ή το ένδικο μέσο έχει κατατεθεί μετά την ισχύ του νόμου, ήτοι μετά τις 22/1/2017».

Συνεπώς, συνεχίζει η επιστολή, για την υποβολή του προφορικού αιτήματος για αναβολή της συζήτησης «στις περιπτώσεις που τα οικεία δικόγραφα που έχουν κατατεθεί προ της 22/1/2017, κατ’ ορθή εφαρμογή του νόμου, δεν απαιτείται η καταβολή παράβολου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα