18 Απριλίου 2024 / 10:34 πμ
18 Απριλίου 2024 / 10:34 πμ

ΕΡΓΟΣΕ : Παν Μέτριον… Άριστον!!!

από fimotro

Έξι μήνες μετά την έγκριση του τελευταίου οργανογράμματος( 2ου σε 18 μήνες ,ωδίνεν και έτεκεν…βούρdες) και τις επιλογές των πλέον ασύμβατων προσώπων για την στελέχωση του, προτάθηκε νέα τροποποίηση, για προσθήκη νέων θέσεων ευθύνης. Η αιτιολόγηση-σκεπτικό είναι ” …έχουν εντοπιστεί συγκεκριμένες δυσλειτουργίες και καθυστερήσεις οι οποίες επιτάσσουν αυξημένη ενεργοποίηση του προσωπικου αλλά και εκ νέου μερική αναπροσαρμογή των οργανικών μονάδων, ούτως ώστε να ανταποκρίνεται περισσότερο αποτελεσματικά στα σιδηροδρομικά έργα που αναμένεται να υλοποιηθούν την περίοδο 2014-2020…”
Το γεγονός είναι απόδειξη αποτυχίας.Τελεία και παύλα.Όλα τα υπόλοιπα είναι επιεικώς μπούρδες!! Ποιές είναι οι “…συγκεκριμένες δυσλειτουργίες και καθυστερήσεις” και τι σημαίνει εκείνο το “..επιτάσσουν αυξημένη ενεργοποίηση του προσωπικού..”. Το προσωπικό φταίει;
Με τις επιλογές που έγιναν η αποτυχία ήταν απολύτως αναμενόμενη. Ανασύρθηκαν και προωθήθηκαν άτομα που είχαν ήδη περιθωριοποιηθεί λόγω αναποτελεσματικότητας,ανικανότητας,ιδιοσυγκρασιακών αποκλίσεων αλλά και σκόπιμης αδιαφορίας. Αποκορύφωμα ο θαυμαστός εκπρόσωπος των εργαζομένων!!! Ήταν τακτικές επιλογές τόσο του Προέδρου όσο και του Διευθύνοντα, στα πλαίσια της μεταξύ τους ισορροπίας και αλληλο-υπονόμευσης,χωρίς διαδικασία αξιολόγησης και με κύριο στόχο ” να ανακατέψουμε την τράπουλα για να σπάσουμε τις δομές και να ελέγξουμε το μαγαζί…” όπως βαυκαλιζόταν ο μικρός επίδοξος γκαιμπελίσκος σε παρέα νεοφώτιστων Συριζαίων, μερικοί από τους οποίους εμφανίστηκαν στη συνέχεια ως σύμβουλοι.

Έτσι εν μία νυκτί, βοηθοί επιβλέποντες έργων και επιβλέποντες μελετών βρέθηκαν σε νευραλγικές θέσεις για να διαχειριστούν μεγάλα και σύνθετα έργα,χωρίς καμμία σχετική εμπειρία και επομένως χωρίς αντιρρήσεις.Ως αποτέλεσμα ο ρυθμός εκτέλεσης έργων και απορρόφησης των σχετικών κονδυλίων να μειώνεται διαρκώς,εντός δε του 2016 να μην έχει προκηρυχθεί καμμία μελέτη ή έργο κατασκευής και συνεπώς οι απορροφήσεις κονδυλίων να βασίζονται αποκλειστικά στα έργα που είχαν συμβασιοποιηθεί στο παρελθόν και για τα οποία η νυν διοίκηση με κάθε ευκαιρία εκφράζεται απαξιωτικά.

Όσον αφορά τις νέες θέσεις ευθύνης, είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσουν βραβεία σε μέτριους έναντι παρασχεθεισών υπηρεσιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα