25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Επιστολή χωρίς τις ελληνικές θέσεις απέστειλε στους θεσμούς ο Τσακαλώτος!

από fimotro

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, θα προσέλθει στο Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου με συγκεκριμένες θέσεις σε όλα τα εκκρεμή ζητήματα της διαπραγμάτευσης για τη β’ αξιολόγηση.
Αυτό ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση ενημέρωσε για το θέμα αυτό τους θεσμούς, μέσω της επιστολής του αρμόδιου υπουργού, Ευκλείδη Τσακαλώτου.
Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, στην επιστολή δεν περιλαμβάνονται οι θέσεις της ελληνικής πλευράς. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δεχθεί πρωτογενή πλεονάσματα 6 δισ. το χρόνο από το 2018 και μέχρι νεωτέρας και νέα μέτρα και μετά το 2019, που θα περιλαμβάνουν μείωση του αφορολόγητου, νέους φόρους και «μαχαίρι» στους μισθούς. Το πακέτο Τσακαλώτου τελεί υπό διαμόρφωση αλλά προβλέπεται πως θα κρύβει νέους φόρους (πχ στα αυτοκίνητα), «πάγωμα» ή μειώσεις ειδικών μισθολογίων ή ακόμα και περικοπές στις συντάξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα