29 Μαρτίου 2024 / 5:35 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 5:35 μμ

Επελαύνει και στις νέες δημοσκοπήσεις η Α. Μέρκελ

από fimotro

Ανακάμπτει ελαφρά το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας το ποσοστό του οποίου ανέρχεται πλέον σε 24% (+1% περισσότερο από την προηγούμενη δημοσκόπηση) και παραμένει στάσιμο το Χριστιανoδημοκρατικό με ποσοστό 38%, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Enmid, η οποία έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας Bild, αλλά η Μέρκελ όχι απλά όπως δείχνουν οι μετρήσεις θα κερδίσει, αλλά θα κάνει έναν… υγιεινό περίπατο στις εκλογές, εάν βεβαίως επιβεβαιωθούν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις..

Tρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Αριστερά (Die Linke) με 9% και ακολουθούν το Φιλελεύθερο (FDP), οι Πράσινοι (Die Gruenen) και η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) με 8%.

Εάν ο/η καγκελάριος εξελέγετο απ΄ευθείας από το λαό, τότε την κ. Μέρκελ θα ψήφιζε το 50%, ενώ τον κ. Σούλτς το 25%. Η διαφορά παραμένει μεγάλη στην υποθετική αυτή περίπτωση, εντούτοις η νυν καγκελάριος χάνει 1% (από 51%), ενώ ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος αυξάνει το ποσοστό του κατά 3% (στην προηγούμενη δημοσκόπηση ήταν 22%).

Eν όψει της σημερινής τηλεμαχίας των δύο υποψηφίων καγκελαρίων, πάντως, οι ερωτηθέντες απάντησαν σε ποσοστό 86% ότι θα επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών και μόνο το 14% απάντησε αρνητικά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα