19 Απριλίου 2024 / 8:48 πμ
19 Απριλίου 2024 / 8:48 πμ

Επεκτείνονται η Αττική Οδός και ο Περιφερειακός Υμηττού

από fimotro

Μπορεί η κατασκευή της Αττικής Οδού και του Περιφερειακού Υμηττού να έδωσε μία προσωρινή λύση στην κυκλοφοριακή συμφόρηση της Αθήνας, όμως δεν ήταν αρκετά τα δύο οδικά δίκτυα, καθώς πολλές φορές μπορεί να βρεις κίνηση ακόμα και σε αυτά.

Γι’ αυτό και φαίνεται ότι επανεξετάστηκε από την κυβέρνηση το ενδεχόμενο να επεκταθούν οι δύο αυτοκινητόδρομοι, καθώς τα σχέδια για το συγκεκριμένο έργο καθυστέρησαν λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ωστόσο, πλέον όλα δείχνουν ότι είμαστε στην τελική ευθεία για να προχωρήσει η εν λόγω επέκταση, κάτι που παραδέχτηκε και ο Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9. Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αποκάλυψε ότι θα γίνουν επεκτάσεις της Αττικής Οδού, με κυριότερη αυτή προς το λιμάνι της Ραφήνας, και του Περιφερειακού Υμηττού, με το μεγαλύτερο βάρος να πέφτει στην επέκταση προς Ηλιούπολη, κάτι που ήταν μείζων θέμα όλα αυτά τα χρόνια.

Επίσης, εξετάζεται και το ενδεχόμενο επέκτασης του Προαστιακού μέχρι τα λιμάνια των Λαυρίου και Ραφήνας, με σκοπό την αποσυμφόρηση του Πειραιά. Από εκεί και πέρα, οι επεκτάσεις αφορούν και τη Λεωφόρο Κύμης μέχρι την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, καθώς και την περιφερειακή λεωφόρο του Αιγάλεω, η οποία ενώνει τα δυτικά προάστια της Αθήνας.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο κ. Σπίρτζης αναφέρθηκε και στη νέα τεχνολογία με το ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων, για την οποία ο στόχος είναι να εφαρμοστεί κιόλας από το 2018 και που θα προβλέπει την πληρωμή των τελών αναλογικά με τη διαδρομή που θα καλύπτει ο καθένας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα