28 Μαρτίου 2024 / 5:35 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 5:35 μμ

Επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομίας στο Παρίσι στην πορεία για την Πρωτομαγιά

από fimotro

Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και περίπου 1.000 κουκουλοφόρων ξέσπασαν στο περιθώριο της πορείας για την Εργατική Πρωτομαγιά στο Παρίσι. 

Οι διαδηλωτές πέταξαν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με ρίψεις δακρυγόνων και νερό υπό πίεση, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Επιπλέον, ορισμένοι από τους διαδηλωτές έσπασαν τα παράθυρα σε ένα κατάστημα των McDonald’s στο κέντρο της πόλης, εναντίον του οποίου είχαν πετάξει προηγουμένως βόμβες μολότοφ.

Η γαλλική αστυνομία προειδοποίησε σήμερα για το ενδεχόμενο συγκρούσεων με οργανώσεις αντιεξουσιαστών, έπειτα από την έκκληση που απηύθυναν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για μια «Ημέρα Επανάστασης».

Σύμφωνα με τις αρχές περίπου 1.200 κουκουλοφόροι διαδηλωτές εμφανίστηκαν στο περιθώριο της προγραμματισμένης πορείας των συνδικαλιστικών ενώσεων για την Πρωτομαγιά.

Στις εικόνες που μετέδωσε το Reuters διακρίνονται επίσης τα σπασμένα παράθυρα ενός χώρου στάθμευσης σε δρόμο κοντά στον σταθμό Austerlitz και ένα όχημα να έχει τυλιχθεί στις φλόγες.

Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τους αστυνομικούς των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα και κρατώντας πανό κατά της κυβέρνησης, ενώ πέταξαν κροτίδες. Ορισμένοι άρχισαν να φτιάχνουν οδοφράγματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα