20 Απριλίου 2024 / 10:27 πμ
20 Απριλίου 2024 / 10:27 πμ

Επαγγελματικό Επιμελητήριο: Συνάντηση με τον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς για τις χρεώσεις σε πληρωμές με κάρτες

από fimotro

«Η προμήθεια για τα POS, για πιστωτική και χρεωστική κάρτα, να μην υπερβαίνει το 0,5% επί της συναλλαγής. Ειδικά, όμως, για συγκεκριμένες «ευαίσθητες» κατηγορίες, όπως, ενδεικτικά, τα περίπτερα (περίπου 1500 μέλη) και τα πρατήρια καυσίμων (περίπου 900 μέλη), η επιθυμητή προμήθεια, λόγω και της φύσης του τζίρου τους, να μην υπερβαίνει το 0,2%».
Αυτό σημείωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου στη σημερινή του συνάντηση με τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς Γεώργιο Χαντζηνικολάου. Σημειώνεται ότι ο κ. Χατζηθεοδοσίου έχει συναντηθεί ήδη και με τους εκπροσώπους της Εθνικής Τράπεζας καθώς και της Τράπεζας Αττικής.
Στη σημερινή συνάντηση, ο κ. Χατζηθεοδοσίου έθεσε σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες στις σχέσεις με το τραπεζικό σύστημα και κυρίως με τις υπερβολικές χρεώσεις προμηθειών και επιτοκίων σε ηλεκτρονικές πληρωμές και πληρωμές με κάρτες.
Επίσης έθεσε και το θέμα του αθέμιτου ανταγωνισμού που αντιμετωπίζουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές από πρακτικές τραπεζών στον ασφαλιστικό τομέα. Η πρακτική αυτή έχει πάρει διαστάσεις αποσταθεροποίησης ενός ολόκληρου κλάδου, όπως είπε, που απειλείται με καταστροφικές συνέπειες ενώ εξωθεί σε απρόβλεπτες κοινωνικές εκρήξεις. Ζήτησε, δε, από τον κ. Χαντζηνικολάου να εξετάσει το θέμα και από πλευράς πρακτικών της ίδιας της Τράπεζας Πειραιώς.
Ο κ. Χαντζηνικολάου, σύμφωνα με το επιμελητήριο, απάντησε θετικά στην έναρξη διαλόγου για την επίλυση των προβλημάτων επί των τραπεζικών συναλλαγών που τέθηκαν και είδε θετικά τις απόψεις του ΕΕΑ.
Το επιμελητήριο υπενθυμίζει ότι από τις 9/12/2015 έχει καταστεί υποχρεωτικός ο Κανονισμός (ΕΕ) 2015/751 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 29ης Απριλίου 2015 σχετικά με τις διατραπεζικές προμήθειες για πράξεις πληρωμών με κάρτες, που ορίζει ως μέγιστη χρέωση για τις διατραπεζικές συναλλαγές με τις πιστωτικές και τις χρεωστικές κάρτες ποσοστό 0,3% και 0,2% αντίστοιχα, «οπότε, εμφανίζονται ως υπερβολικές κάθε είδους χρεώσεις που ξεπερνάνε κατά πολύ αυτές τις τιμές» όπως σημειώνει ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα