29 Μαρτίου 2024 / 8:58 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 8:58 πμ

Επίθεση Φ. Γεννηματά για την “αθώωση” του Β. Σόιμπλε

από fimotro

«Φωτιές» άναψε μια φράση του Αλ. Τσίπρα, στην προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, για τον Β. Σόιμπλε, την οποία «σήκωσε» η παρούσα Φ. Γεννηματά και κατηγόρησε εμμέσως τον πρωθυπουργό ότι προσπαθεί να «αθωώσει» την πολιτική του Γερμανού υπουργού Οικονομικών.
Στην τοποθέτησή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αφού υπογράμμισε πως «πρέπει να ανατραπούν οι συντηρητικές πολιτικές και να σταματήσει η πολιτική της λιτότητας», σημείωσε πως «προηγουμένως ο κ. Τσίπρας είπε ότι ?δεν φταίει για όλα ο κ. Σόιμπλε? και είναι η πρώτη φορά που τον ακούω να το λέει αυτό». Όλοι γνωρίζουμε, πρόσθεσε «τις ευθύνες του κ. Σόιμπλε, αλλά οι πολίτες ιδιαίτερα στην Ελλάδα που ζουν 7 χρόνια σε βαθιά λιτότητα, περιμένουν να ακούσουν από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές ότι υπάρχει ένας άλλος δρόμος για να παραμείνει κανείς στην Ευρωζώνη, σε αυτή την μεγάλη οικογένεια. Έχει να κάνει με την ανάπτυξη και την απασχόληση, γιατί αυτά πρέπει να έχουμε ως προτεραιότητα στην δική μας ατζέντα.
Στην επισήμανση της κ. Γεννηματά αντέδρασαν κυβερνητικές πηγές, οι οποίες σημείωσαν πως «δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η φράση για τον κ. Σόιμπλε, που αποδίδεται στον πρωθυπουργό, από την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ». Οι ίδιες πηγές υποστήριξαν δε πως «ο κ. Τσίπρας άσκησε κριτική στους Ευρωπαίους Σοσιαλδημοκράτες» και πως η ακριβής αναφορά του ήταν ότι οι Σοσιαλδημοκράτες «δεν διεκδικούν την πολιτική ηγεμονία και έχουν αφήσει το ΔΝΤ να αλωνίζει στην Ευρώπη. Δεν μπορεί να λέμε μόνο ότι φταίει ο Σόιμπλε. Αυτός κάνει τη δουλειά του, αλλά κάποιοι δεν αντιδρούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα