28 Μαρτίου 2024 / 12:11 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 12:11 μμ

Επίθεση Τζανακόπουλου στο ΠΑΜΕ για την έφοδο στο υπ. Εργασίας

από fimotro

Επίθεση στο ΠΑΜΕ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, με αφορμή την εισβολή στο γραφείο της υπουργού Εργασίας, το απόγευμα της Τρίτης.

Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι οι τελευταίες κινητοποιήσεις θυμίζουν περισσότερο θεατρική παράσταση παρά διαμαρτυρία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το ΚΚΕ αποφάσισε τώρα, ενόψει αυτής της ρύθμισης να κάνει μία επικοινωνιακού χαρακτήρα καμπάνια, για λόγους που αφορούν το ίδιο, και η γνώμη μου είναι ότι όλο αυτό δεν έχει στόχο την πραγματική ενίσχυση της εργασίας, αντιθέτως έχει στόχο να δημιουργήσει πολιτικές εντυπώσεις. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι όταν χθες οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ μπήκαν στο γραφείο της υπουργού Εργασίας δεν ξεκίνησαν άμεσα τον διάλογο αλλά είπαν ευθέως κιόλας, το ομολόγησαν, “θα περιμένετε να έρθουν οι κάμερες”. Όλο αυτό το σκηνικό, εμένα, μου θυμίζει περισσότερο θεατρική παράσταση παρά πραγματική διαμαρτυρία».

Σε ό,τι αφορά τα οικογενειακά επιδόματα, ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι 600.000 οικογένειες θα δουν το επίδομα τέκνων να αυξάνεται.

«Αυτό το οποίο κάνει το πολυνομοσχέδιο, αυτό το οποίο κάνουν οι ρυθμίσεις τις οποίες θα περάσουμε τώρα, είναι ότι εξορθολογίζουν την διανομή των επιδομάτων και δεν οδηγούν σε μειώσεις παρά στα υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα. Αντιθέτως 600.000 οικογένειες θα δουν το επίδομα τέκνων να αυξάνεται», ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε τους ασθενέστερους ότι δεν κινδυνεύουν από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για χρέη στο δημόσιο. Μάλιστα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ρύθμισης για την προστασία της πρώτης κατοικίας, δήλωσε ωστόσο βέβαιος ότι δεν θα χρειαστεί.

Η κυβέρνηση ακούει με πάρα πολύ μεγάλη προσοχή τις προτάσεις, τις ιδέες, τους προβληματισμούς, είτε μελών της κυβέρνησης, είτε πολιτικών κομμάτων, συζητά και εφόσον υπάρξει πρόβλημα θα είμαστε διατεθειμένοι, προφανώς, να το επιλύσουμε. Ωστόσο, σας λέω, με πάσα βεβαιότητα ότι τέτοιο πρόβλημα δεν πρόκειται να υπάρξει διότι και το θεσμικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας είναι επαρκές αλλά και διότι για λόγους οικονομικούς και λόγους τεχνικούς οι τράπεζες δεν έχουν κανένα λόγο να υπερβούν αυτό το θεσμικό πλαίσιο προστασίας», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα