20 Απριλίου 2024 / 10:55 πμ
20 Απριλίου 2024 / 10:55 πμ

Επέλαση γρίπης σε όλη την Ευρώπη

από fimotro

Έξαρση της γρίπης παρατηρείται στην Ευρώπη με το στέλεχος Α(Η3Ν2) να επικρατεί φέτος. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων (European Centre Disease Control, ECDC), Ουκρανία και Φινλανδία εμφανίζουν υψηλή δραστηριότητα γρίπης τις τελευταίες ημέρες. Σε ανοδικό ρυθμό κινείται το κύμα της γρίπης στην Πορτογαλία, την Ιρλανδία, τη Σουηδία, την Ελβετία, την Αυστρία, τη Σλοβακία, τη Μολδαβία και την Ολλανδία.
Μικρότερη δραστηριότητα καταγράφεται -ακόμη- στις Βαλκανικές χώρες, αλλά όπως αναφέρουν οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) η επέλαση της γρίπης στην Ελλάδα και τις όμορες χώρες είναι θέμα λίγων ημερών.
Τις δέκα πρώτες ημέρες του νέου έτους αναμένεται ότι τα περιστατικά της γρίπης θα αυξηθούν σημαντικά και στην Ελλάδα. Μέχρι και σήμερα έχουν καταγραφεί έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα γρίπης, στην πλειοψηφία τους τύπου Α(Η3Ν2), εκ των οποίων το ένα ήταν θανατηφόρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα