24 Απριλίου 2024 / 12:46 πμ
24 Απριλίου 2024 / 12:46 πμ

Εξέταση του πόθεν έσχες του Κυρ. Μητσοτάκη, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

από fimotro

Την περαιτέρω διερεύνηση του πόθεν έσχες του προέδρου της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκη ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, στη συνεδρίαση της Επιτροπής πόθεν έσχες της Βουλής, μετά το δημοσίευμα για περιουσιακά στοιχεία που δεν είχαν συμπεριληφθεί στο πόθεν έσχες της συζύγου του Μαρέβας Γκραμπόφσκι, με την επίκληση της μεταξύ τους διάστασης την περίοδο της σύνταξής του. Το αίτημα εξέτασης του πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη κατέθεσε, κατά τη χθεσινή προγραμματισμένη συνεδρίαση της Επιτροπής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αντ. Μπαλωμενάκης, ρωτώντας παράλληλα αν αληθεύουν τα στοιχεία και αν είναι πλήρεις οι δηλώσεις των πολιτικών προσώπων που δεν δηλώνουν τα περιουσιακά στοιχεία των συζύγων λόγω διάστασης.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει, μάλιστα και γραπτό αίτημα που θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση, ενώ η Επιτροπή αποφάσισε να ζητήσει πρόσβαση στα αρχεία της Εξεταστικής Επιτροπής για να ταυτοποιήσει και να ελέγξει τα οικονομικά των κομμάτων.
Ταυτόχρονα το Μέγαρο Μαξίμου, δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, πέρα από το ότι επιχείρησε να συνδέσει το ζήτημα που προέκυψε με το πόθεν έσχες του προέδρου της ΝΔ με αυτό του ταξιδιού του πρωθυπουργού στο Παρίσι, έθεσε και μια σειρά ερωτημάτων προς τον κ. Μητσοτάκη, με τον κ. Τζανακόπουλο να επισημαίνει πως «ήρθε η ώρα για τον κ. Μητσοτάκη να αφήσει τις υπεκφυγές και να απαντήσει στα πραγματικά ερωτήματα». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρώτησε αν ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες της συζύγου του. Αν θα μάθουμε πόσο κόστισε το ακίνητο που αγοράστηκε στο Παρίσι και κυρίως από πού προήλθαν τα χρήματα για την αγορά; Και, τέλος, αν αληθεύει ότι η σύζυγός του είχε κοινή εταιρεία με τον κ. Παπασταύρου; Περιμένουμε, κατέληξε ο κ. Τζανακόπουλος, «τις ξεκάθαρες απαντήσεις του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα