20 Απριλίου 2024 / 11:53 πμ
20 Απριλίου 2024 / 11:53 πμ

Ενόψει της δίκης Παναγόπουλου στο εφετείο και την αθώωση υπαλλήλου, η ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλει τη διοίκηση της ΕΡΤ!

από fimotro

Γράφει ο Κ.Π.

([email protected])

Αγαπητό Fimotro,

Την Παρασκευή, δικάζεται η εξ αναβολής στο εφετείο δίκη, του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ Χρήστου Παναγόπουλου, για τα πεπραγμένα της διοίκησης 2004-2009 και κυρίως τα υψηλά Bonus σε υπαλλήλους και στελέχη της εταιρείας που είχε δώσει. Μ ε την ευκαιρία της δίκης και την πρόσφατη αθώωση υπαλλήλου πρώην διευθυντού του φορέα, η ΠΟΣΠΕΡΤ εξαπολύει επίθεση με βαρύς χαρακτηρισμούς τόσο στο ΠΠΣ όσο και σε στελέχη για συγκάλυψη κακοδιαχείρισης και ευθυνών σε διοίκηση.

Στην ανακοινωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων:
Συνεχίζουμε και την παράσταση πολιτικής αγωγής κατά Παναγόπουλου (η δίκη συνεχίζεται μετά από πολλές αναβολές, 24/03/2017 στο Εφετείο Κακουργημάτων) με κύριο μάρτυρα κατηγορίας τον Πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Τα αναφέρουμε γιατί οι καταγγελίες μας που έγιναν στους εισαγγελείς και στους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης και παραπέμφθηκαν με πορίσματά τους στη δικαιοσύνη η οποία για κάποιες από αυτές που έχουν τελεσιδικήσει αποφάσισε (ακόμα και ο Άρειος Πάγος) και τους καταδίκασε.

Μια από αυτές τις περιπτώσεις και μετά από καταγγελία της ΠΟΣΠΕΡΤ το 2015 στο Δ.Σ. της εταιρίας για την παράνομη επαναπρόσληψη του πρώην διευθυντή της ΕΡΤ WORLD επί εποχής Παναγόπουλου, ο οποίος έχει καταδικαστεί τελεσίδικα από 06/03/2014 (Εφετείο) και 17/02/2015 (Άρειος Πάγος), για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση με βλάβη στην ΕΡΤ, εκδικάστηκε στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΡΤ στις 15 και 16 Μαρτίου 2017.
Η εισαγωγή του θέματος αφορούσε παραπτώματα για τα οποία σωστά προβλέπεται η ποινή της οριστικής απόλυσης.

Το ΠΠΣ κατά πλειοψηφία, στην ουσία τον αθώωσε, αφού παραμένει υπάλληλος της ΕΡΤ, επιβάλλοντάς του ποινή (6 μηνών) που είναι και εφέσιμη.

Αυτή η απόφαση που είναι πέρα από κάθε κανόνα ισονομίας, δεοντολογίας, ηθικής, αλλά και νομιμότητας, δεν έγινε αποδεκτή από τους 2 εκπροσώπους της ΠΟΣΠΕΡΤ, που ψήφισαν το αυτονόητο, δηλαδή την οριστική απόλυση.

Και η ανακοίνωση συνεχίζει:
Δυστυχώς σε αυτή τη σύνθεση του ΠΠΣ, έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο, κάποιοι να μη μπορούν να «απογαλακτιστούν» από το παρελθόν τους και να αφήσουν στην άκρη τις παθογένειες και τις ενέργειες, καθώς και τα αποτελέσματα του φαύλου καθεστώτος επί εποχής Παναγόπουλου, σημερινού υπόδικου.

Έτσι παρατηρείται το γεγονός ότι όσοι είχαν υπηρετήσει από διευθυντικές θέσεις εκείνο το καθεστώς και σήμερα ελέγχονται για βαρύτατα πειθαρχικά αδικήματα, να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση με ποινές «χάδι», σε αντίθεση με όλους τους άλλους. Εδώ όμως τονίζουμε ότι και η διοίκηση της ΕΡΤ δεν είναι άμοιρη ευθυνών (στο ΠΠΣ πλην των συνδικαλιστών, όλοι οι άλλοι είναι Γενικοί Διευθυντές).

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε, όσο κι αν ο συνειρμός οδηγεί σε αυτό, ότι η ευνοϊκή μεταχείριση πηγάζει από το γεγονός ότι μέλη των υπηρεσιακών συμβουλίων και διευθυντικά στελέχη, που λειτουργούν στο ΠΠΣ, βάζουν πρώτα και πάνω απ’ όλα από την υπηρεσία, το «ξέπλυμα» της εποχής Παναγόπουλου (άλλωστε και γι’ αυτό είναι μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη), τις προσωπικές τους φιλίες, την κοινή πορεία τους στα πριμ !!! και την «καμαρίλα» επί εποχής Παναγόπουλου, στις διευθυντικές θέσεις, στη συνευθύνη τους για τα κακώς κείμενα, μέχρι σε σημείο πειθαρχικά διωκόμενοι για βαρύτατα αδικήματα που βρίσκονται στον εισαγγελέα, να προτείνονται από τους ίδιους για θέσεις ευθύνης.

Και η ανακοίνωση καταλήγει:
Σε κάθε περίπτωση η ΠΟΣΠΕΡΤ δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά ότι θα κάνει παράσταση και θα ενημερώσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης (στο Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.) και τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης. Οι δύο αυτοί φορείς είναι καθ’ ύλην αρμόδιοι να ελέγξουν και να προχωρήσουν σε περαιτέρω έρευνα και να καταλογίσουν πιθανές ποινικές ευθύνες, πέρα της ένστασης που έχουν δικαίωμα να κάνουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα