28 Μαρτίου 2024 / 11:07 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 11:07 μμ

Εντοπίστηκαν συντρίμμια του στρατιωτικού αεροσκάφους της Μιανμάρ

από fimotro

Ένα στρατιωτικό αεροπλάνο με 105 επιβαίνοντες, χάθηκε από τα ραντάρ, καθώς πετούσε στον εναέριο χώρο της Μιανμάρ. Το αεροπλάνο των ενόπλων δυνάμεων της Μιανμάρ χάθηκε από τα ραντάρ, ξαφνικά, το μεσημέρι της Τετάρτης.

«Η επικοινωνία χάθηκε ξαφνικά, στις 1:35 μ.μ., όταν έφτασε περίπου 32 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Νταουέι», ανέφερε το γραφείο του αρχηγού του στρατού της Μιανμάρ.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της χώρας, βρέθηκαν συντρίμια του μοιραίου αεροσκάφους στη θάλασσα Ανταμάν. Το αεροσκάφος εκτελούσε τη διαδρομή από τη νότια πόλη Μιγέικ προς τη Γιανγκόν. Αεροπλάνα και πλοία έχουν επιστρατευθεί για τον εντοπισμό του, σε όλη τη διαδρομή της πτήσης του αλλά και στη θάλασσα Ανταμάν. Υπάρχουν αναφορές που κάνουν λόγο για 3-15 άτομα που έχουν επιζήσει από την πτώση.

Το αεροπλάνο, είναι ένα Shaanxi Y-8, μεσαίου μεγέθους αεροσκάφος μεταφορών και στο εσωτερικό του λέγεται ότι βρίσκονταν 90 συγγενείς στρατιωτικών της χώρας, αλλά και ένστολοι, καθώς και 15 άτομα προσωπικό. Οι συγγενείς επρόκειτο να μεταφερθούν στους οικείους τους που υπηρετούν σε μονάδες στα παράλια κοντά στη Γιανγκόν.

«Πιστεύουμε ότι πρόκειται για τεχνική δυσλειτουργία. Ο καιρός είναι μια χαρά εδώ», είπε ένας αξιωματούχος στο Γαλλικό πρακτορείο.

Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη, ονόματι Shaanxi Y-8 ή Yunshuji-8, είναι κινεζικής κατασκευής, ανεπίσημη αντιγραφή των σοβιετικών Antonov An-12 και οι ένοπλες δυνάμεις της Μιανμάρ, τα προμηθεύτηκαν από τους Κινέζους, στις αρχές της δεκαετίας του ’90, στα πλαίσια του εκμοντερνισμού του εξοπλισμού της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα