19 Απριλίου 2024 / 6:25 μμ
19 Απριλίου 2024 / 6:25 μμ

Εντοπίσθηκε το ένα μαύρο κουτί του μοιραίου Τουπόλεφ

από fimotro

Ένα από τα δύο “μαύρα κουτιά” εντοπίστηκε στα συντρίμμια του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους, το οποίο κατέπεσε την Κυριακή στη Μαύρη Θάλασσα, με συνέπεια το θάνατο του συνόλου των 92 επιβαινόντων σε αυτό, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS, που επικαλείται πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το “μαύρο κουτί” περιέχει δεδομένα του καταγραφέα πτήσης και θα βοηθήσει στον εντοπισμό της αιτίας που προκάλεσε την συντριβή του αεροσκάφους, ενώ θα σταλεί στη Μόσχα, για ανάλυση.
Οι ερευνητές που διερευνούν τα αίτια της πτώσης του Tu-154, αποδίδουν την πτώση του αεροσκάφους, είτε σε λάθος του πληρώματος, είτε σε τεχνικό πρόβλημα.
Μια από τις κυρίαρχες θεωρίες είναι πως κάποιο ξένο αντικείμενο μπήκε στον κινητήρα του αεροσκάφους, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ενώ ερευνώνται παράλληλα τα ενδεχόμενα ανθρώπινου λάθους και τεχνικής αστοχίας.
Τουλάχιστον δώδεκα σοροί έχουν ανασυρθεί μέχρι τώρα, όπως μετέδωσε το RIA Novosti επικαλούμενο πηγή της αστυνομίας.
Το αεροσκάφος Tu-154 συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Σότσι, σκοτώνοντας και τους 92 επιβαίνοντες. Η πτήση είχε προορισμό τη Λαττάκεια της Συρίας όπου τα 64 μέλη της φημισμένης χορωδίας Alexandrov Ensemble, εργαζόμενη σε οργανώσεις αρωγής και δημοσιογράφοι θα συμμετείχαν στους χριστουγεννιάτικους εορτασμούς των ρωσικών στρατευμάτων στη Συρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα