28 Μαρτίου 2024 / 5:01 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 5:01 μμ

Ενοχλημένος ο Αμερικανός πρέσβης για την άδεια στον Κουφοντίνα

από fimotro

«Οι ελληνικές δικαστικές αρχές όταν αποφασίζουν για θέματα όπως η 48ωρη άδεια στο καταδικασμένο μέλος της 17 Νοέμβρη, τον τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα πρέπει να γνωρίζουν την άποψη της Αμερικανικής κυβέρνησης αλλά και τις απόψεις των οικογενειών των θυμάτων, τις οποίες ακούω προσωπικά».

Με αυτήν την κατηγορηματική δήλωση ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ εξέφρασε για μια ακόμη φορά την ενόχληση της Ουάσιγκτον για την πρώτη 48ωρη άδεια που έλαβε τον Νοέμβριο ο Δημήτρης Κουφοντίνας από τις φυλακές Κορυδαλλού αποστέλλοντας παράλληλα και μια σαφή προειδοποίηση προς την ελληνική κυβέρνηση να μην υπάρξει και δεύτερη έξοδος για τον «Λουκά» της «17 Νοέμβρη».

Στην συνέντευξη που παραχώρησε ο Αμερικανός πρέσβης στον ΣΚΑΙ σημείωσε επίσης για το ίδιο θέμα: «Θεωρήσαμε ότι η άδεια που δόθηκε στον κ. Κουφοντίνα ήταν βαθύτατα προσβλητική στη μνήμη των θυμάτων» και πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ «σέβονται την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Δικαιοσύνης».
Φόβοι για «ατύχημα» στο Αιγαίο

Στην ίδια συνέντευξη εξέφρασε ανησυχία για ένα ενδεχόμενο «ατύχημα» στο Αιγαίο -σ.σ. μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

«Η ανησυχία μου, ο φόβος μου, είναι το ατύχημα» τονίζει. Και προσθέτει: «Όσο έχετε αυτά τα φονικά περίπλοκα στρατιωτικά συστήματα που λειτουργούν σε κοντινή απόσταση το ένα από το άλλο, υπάρχει πάντα φοβερός κίνδυνος ατυχήματος, το οποίο φυσικά θα προκαλέσει μεγάλες επιπλοκές στη σχέση σας».

Στην ίδια συνέντευξη και ερωτηθείς για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο κ. Πάιατ υπογραμμίζει: «Στηρίζουμε τον Μάθιου Νίμιτς και τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών. Είμαι αισιόδοξος. Και θα κάνουμε τα πάντα, ως Αμερική, να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες του Νίμιτς στις μέρες και τις εβδομάδες που έχουμε μπροστά μας».

Αναφερόμενος, δε, γενικότερα στα Δυτικά Βαλκάνια, τονίζει ότι «είναι προς το συμφέρον τους να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

Επέμεινε ότι η αναβάθμιση των F – 16 θα είναι αμοιβαία επωφελής για τις δύο χώρες ενώ για μια ακόμη φορά εξέφρασε την ενόχληση του σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα