20 Απριλίου 2024 / 5:16 μμ
20 Απριλίου 2024 / 5:16 μμ

Ενισχύεται το fund που θα διαχειριστεί κόκκινα δάνεια Alpha Bank-Eurobank

από fimotro

Δύο υψηλόβαθμα στελέχη για την ενίσχυση των ομάδων της σε Αθήνα και Λονδίνο ανακοίνωσε η Pillarstone, η πανευρωπαϊκή πλατφόρμα για την υποστήριξη των τραπεζών στην διαχείριση των μη-εξυπηρετούμενων δανείων.

Ο Ηλίας Σακέλλης από τον ρόλο του Partner θα είναι υπεύθυνος για τη δόμηση, την ανάπτυξη και τη διαχείριση της πλατφόρμας της Pillarstone στην Ελλάδα, καθώς και για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων της Pillarstone σε πανευρωπαϊκό επίπεδο στους κλάδους της ναυτιλίας και των φυσικών πόρων.

Ο Georg Stratenwerth αναλαμβάνει καθήκοντα Μη-Εκτελεστικού Συμβούλου της Ελληνικής πλατφόρμας της Pillarstone, υπεύθυνος για θέματα εταιρικής διακυβέρνησης, καθώς και για την εποπτεία των δραστηριοτήτων της Pillarstone στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 2016, η Alpha Bank και η Eurobank ανακοίνωσαν την υπογραφή συμφωνίας με την KKR Credit και την Pillarstone για την ανάθεση της διαχείρισης των χρηματοπιστωτικών ανοιγμάτων επιλεγμένων ελληνικών επιχειρήσεων σε πλατφόρμα που θα διαχειρίζεται η Pillarstone.

Η πλατφόρμα θα διοχετεύει μακροπρόθεσμα κεφάλαια και τεχνογνωσία στις επιχειρήσεις, με στόχο την σταθεροποίηση, την ανάκαμψη και την ανάπτυξή τους προς όφελος όλων των ενδιαφερομένων μερών.

Ο Ηλίας Σακέλλης και ο Georg Stratenwerth φέρνουν σημαντική εμπειρία στην Ευρωπαϊκή ομάδα της Pillarstone. Συγκεκριμένα, ο κ. Σακέλλης εργαζόταν μέχρι πρόσφατα ως Managing Director στην Quantum Pacific, ως επικεφαλής του Business Development, υπεύθυνος για τις δραστηριότητες του ομίλου στους τομείς των ναυτιλιακών, υπεράκτιων γεωτρήσεων, και φυσικών πόρων.

Πριν από την Quantum Pacific, ο κ. Σακέλλης εργάστηκε για αρκετά χρόνια στη Goldman Sachs, όπου ασχολούταν κυρίως με χρηματοδοτήσεις και αναδιαρθρώσεις.

Ο κ. Stratenwerth ήταν Partner στην Advent International, με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της διαχείρισης ιδιωτικών κεφαλαίων και της συμβουλευτικής. Πριν από την ένταξη του στην Advent to 2003, ήταν partner στον όμιλο ιδιωτικού κεφαλαίου της JP Morgan Chase, την JP Morgan Partners.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pillarstone John Davison δήλωσε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω τον Ηλία στην Pillarstone. Έχουμε ήδη κάνει μια σημαντική δέσμευση για την οικοδόμηση της επιχείρησής μας στην Ελλάδα, και ο Ηλίας εντάσσεται στην γρήγορα αναπτυσσόμενη και πολυάσχολη ομάδα που θα εργάζεται στα νέα μας γραφεία στην Αθήνα. Η πολυετής εμπειρία του στους τομείς των αναδιαρθρώσεων, επενδύσεων και χρηματοδοτήσεων θα είναι εξαιρετικά πολύτιμη. Είμαστε επίσης ενθουσιασμένοι με την είσοδο του Georg στην ομάδα μας, ο οποίος διαθέτει πολύ μεγάλη εμπειρία στις επενδύσεις και την ανάπτυξη επιχειρήσεων».

Ο Ηλίας Σακέλλης, Partner στην Pillarstone, δήλωσε: «Η Ελλάδα έχει έναν μεγάλο αριθμό εξαιρετικών εταιρειών με ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης, οι οποίες μπορούν να επωφεληθούν από την επιχειρησιακή και οικονομική στήριξη που παρέχει η Pillarstone. Προσβλέπω στη στενή συνεργασία με την Alpha Bank και την Eurobank, καθώς και με άλλους πιθανούς εταίρους που θα μπορούσαν να ωφεληθούν από την πλατφόρμα μας, προκειμένου να υποστηριχθεί περαιτέρω η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας».

O Georg Stratenwerth, Μη-Εκτελεστικός Σύμβουλος της Pillarstone σημείωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος που θα συνεργαστώ με τον John και την ομάδα της Pillarstone καθώς αναπτύσσουν μια καινοτόμα και αναγκαία επιχείρηση για την Ελλάδα. »

Η Pillarstone είναι μια πλατφόρμα που συστάθηκε από την KKR Credit και τον John Davison ως συν-επενδυτή και CEO. Είναι μια εταιρεία χαρτοφυλάκιο ορισμένων κεφαλαίων και λογαριασμών που διαχειρίζεται και συμβουλεύει η KKR Credit.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα