28 Μαρτίου 2024 / 5:45 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 5:45 μμ

Ενας 36χρονος στις ΗΠΑ ξεγέλασε τον θάνατο -Χωρίς σφυγμό για 40’

από fimotro

Αλλά ίσως τα πράγματα να μην είχαν εξελιχθεί έτσι για τον Τζον Όγκμπερν από τη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνα, αν δεν υπήρχαν δύο αστυνομικοί και κάποιοι επίμονοι διασώστες που αποδείχθηκαν φύλακες άγγελοί του.

Ο 36χρονος είχε πάθει καρδιακή ανακοπή ενώ εργαζόταν στο λάπτοπ του κοντά στο σπίτι του όταν έφθασαν οι δύο αστυνομικοί, ο Λόρενς Γκάιλερ και η Νίκολα Μπάντζιτς και επί 45 λεπτά μαζί με άλλους διασώστες του έκαναν καρδιοπνευμονική ανάνηψη, μολονότι ο Τζον δεν έδειχνε κανένα σημάδι ζωής.

«Αν δεν είχαν κάνει αυτό που έκαναν, τα πράγματα θα είχαν πάρει πολύ γρήγορα άλλη τροπή», δήλωσε ευγνώμων σε τοπική εφημερίδα.

Ο Όγκμπερν δεν θυμάται τι ακριβώς συνέβη όταν έπαθε την ανακοπή στις 26 Ιουνίου. Κατέρρευσε ξαφνικά στο πάτωμα κι έμεινε ακίνητος μπροστά στα έντρομα μάτια μιας υπαλλήλου, της Έιπριλ Μπράντλεϊ, η οποία τηλεφώνησε αμέσως την αστυνομία.

«Το πρόσωπό του μπλάβιασε, δεν έχω δει πιο τρομερό πράγμα στη ζωή μου», είπε.

Ευτυχώς για τον 36χρονο πατέρα τριών παιδιών βρέθηκε εκεί κοντά ο αστυνομικός Γκάιλερ, ο οποίος είχε εργαστεί στο παρελθόν στις πρώτες βοήθειες. Όταν αντιλήφθηκε ότι ο Όγκμπερν δεν είχε σφυγμό ο Γκάιλερ άρχισε να του κάνει καρδιοπνευμονική ανάνηψη και ζήτησε βοήθεια. Κατά σύμπτωση (;) περιπολούσε στην περιοχή και η αστυνομικίνα Νίκολα Μπάντζιτς που έσπευσε στο σημείο. Συνέχισαν τις προσπάθειές τους περιμένοντας το ασθενοφόρο, αλλά είχαν περάσει 20 λεπτά και ο Όγκμπερν δεν έδειχνε σημάδια ζωής. Τότε έφθασαν οι διασώστες, που προσπάθησαν με απινιδωτή να κάνουν την καρδιά του να ξαναλειτουργήσει. Οι αστυνομικοί, οι διασώστες και μια νοσοκόμα που βρέθηκε κι αυτή την κατάλληλη στιγμή συνέχισαν τις προσπάθειες, μέχρι που έφθασαν γιατροί μετά από μισή ώρα και κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή.

Όλο αυτό το διάστημα η γυναίκα του προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί του γιατί ο γιος τους ήθελε να πει στον πατέρα του ότι του κουνιόταν ένα δοντάκι. Μόνον μετά την άφιξή του στο νοσοκομείο έμαθε ότι παραλίγο να χάσει τον άνδρα της… «Ήταν τρομακτικό», είπε. «Όταν πήγα εκεί, με οδήγησαν σ’ ένα χώρο με δύο αστυνομικούς, γιατρούς, νοσοκόμες κι έναν ιερέα. Βασικά, εκείνο που μου είπαν ήταν: ‘δεν ξέρουμε τι θα γίνει…’»

Οι γιατροί λένε ότι οι κόρες των ματιών του Όγκμπερν ανταποκρίνονταν στα οπτικά ερεθίσματα, αλλά είχε καρδιακή αρρυθμία όταν έφθασε στο νοσοκομείο. Του χορήγησαν παυσίπονα και τον έβαλαν σε τεχνητό κώμα.

Ο 36χρονος ξύπνησε μετά από τρεις μέρες με ανέπαφες -ευτυχώς- τις εγκεφαλικές λειτουργίες. Η οικογένειά του κι ο ίδιος είναι ευγνώμονες στους αστυνομικούς και τους διασώστες που δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια να τον επαναφέρουν στη ζωή.

Συγκινημένος ο αστυνομικός Μπάτζιτς περιγράφει τη στιγμή που είδε τον Τζον με την οικογένειά του στο νοσοκομείο. «Ανατρίχιασα από χαρά όταν τον είδα με τη γυναίκα του, πόσο ευτυχισμένοι είναι. Συναντήσαμε και τους γονείς του και δεν σταματούσαν να μας ευχαριστούν που σώσαμε το γιο τους… Τότε είναι που συνειδητοποίησα ότι συνεισφέραμε κι εμείς σ’ όλο αυτό. Αυτό που κάναμε είχε θετική επίπτωση στις ζωές τόσων ανθρώπων…»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα