20 Απριλίου 2024 / 2:16 μμ
20 Απριλίου 2024 / 2:16 μμ

Ενας μεγιστάνας στον Λευκό Οίκο

από fimotro

Πετυχημένος επιχειρηματίας, σόουμαν της πολιτικής και της οικονομικής ζωής των ΗΠΑ, ένας «περίεργος τύπος», σχεδόν γραφικός. Μισογύνης, προκλητικός, αντισυμβατικός αλλά και επίμονος με τους στόχους που βάζει. Ο Ντόναλντ Τραμπ στόχευσε προς τον Λευκό Οίκο από το 2010 και έξι χρόνια μετά κατάφερε το ακατόρθωτο, αποδεικνύοντας ότι τίποτε δεν είναι τυχαίο στη ζωή του.
Οι οβιδιακές του μεταμορφώσεις είναι παροιμιώδεις. Από… Δημοκρατικός έγινε Ρεπουμπλικάνος και με ακραίο λόγο. Ενα από τα βασικά εργαλεία της αμερικανικής νομενκλατούρας, επιχειρηματίας που έχει κατακλέψει το Δημόσιο, με «σκοτεινές» δραστηριότητες κατάφερε να μετατραπεί σε αντισυστημικό πολιτικό που πολεμά το αμερικανικό κατεστημένο, στο οποίο ο ίδιος πόνταρε για να μεγαλουργήσει και να γίνει δισεκατομμυριούχος.
Οσοι τον ξέρουν μιλούν για έναν άνθρωπο που έχει εξάρτηση με τη δημοσιότητα, τις γυναίκες, την καλή ζωή, την επίδειξη του πλούτου και της δύναμής του. Δεν προξενεί εντύπωση ότι στην πλούσια επιχειρηματική δραστηριότητά του περιλαμβάνεται μέχρι και η παρουσίαση? reality στο NBC. To τηλεπαιχνίδι «Τhe Appren­tice» προβλήθηκε στην αμερικανική τηλεόραση από το 2004 έως το 2015 και έχει μείνει στην ιστορία η ατάκα που έλεγε πάντα στο τέλος «Απολύεσαι». Κάποτε είχε πει για τον εαυτό του, συνδυάζοντας όλα τα χαρακτηριστικά του χαρακτήρα του: «Είτε τον αγαπάτε είτε τον μισείτε, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας άνθρωπος που έχει ξεκάθαρη άποψη για το τι θέλει, πώς μπορεί να το πετύχει και δεν λογαριάζει εμπόδια. Οι γυναίκες βρίσκουν την ισχύ του τόσο ερεθιστική, όσο και τον πλούτο του».
Με ρίζες από τη Γερμανία και τη Σκωτία, γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, στις 14 Ιουνίου 1946, στην περιοχή του Κουίνς.
Εμφάνισε προβληματική συμπεριφορά τόσο ως παιδί όσο και ως έφηβος, με αποτέλεσμα η οικογένειά του να πάρει την απόφαση να τον στείλει σε στρατιωτική σχολή για να αποκτήσει πειθαρχία και να μάθει να ελέγχει τα ξεσπάσματα θυμού του και το εκρηκτικό ταμπεραμέντο του. Παράλληλα με τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, δούλεψε για τρία χρόνια στην κτηματομεσιτική εταιρεία του πατέρα του, Φρεντ. Το 1971 ιδρύει την εταιρεία «The Trump Organization». Σιγά – σιγά έγινε ο «βασιλιάς» του real estate στην Αμερική ασχολούμενος με την ανέγερση μεγάλων κτιρίων και λίγο αργότερα με μια ευνοϊκή φοροαπαλλαγή από την κυβέρνηση, μετέτρεψε το πτωχευμένο Commmodore Hotel στο εντυπωσιακό Grand Hyatt. Η δημιουργία του Trump Tower (58 όροφοι) στην 5η Λεωφόρο, πολύ κοντά στο κοσμηματοπωλείο «Tiffany», τον κατέστησε κυρίαρχο στη Νέα Υόρκη, ανοίγοντας τον δρόμο για επέκταση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στο Ατλάντικ Σίτι και στον τομέα των καζίνο. Το «αμερικανικό όνειρο» βρήκε την έκφρασή του στο πρόσωπό του, αν και ο ίδιος είναι γόνος πλούσιας οικογένειας.
Ομως, η επιχειρηματική του δραστηριότητα δεν ήταν ανέφελη.
Οι αλλαγές στις τιμές των ακινήτων στα τέλη της δεκαετίας του ’80, σε συνδυασμό με ορισμένες «ατυχείς» επενδύσεις στις αερομεταφορές και ένα επιχειρηματικό άνοιγμα στο Λος Άντζελες, οδήγησαν την εταιρεία του στα πρόθυρα της καταστροφής. Τα χρέη του έφταναν τα 2 δισ. δολάρια και γι’ αυτό αναγκάστηκε να κλείσει τρία καζίνα του -ανάμεσα στα οποία και το θρυλικό Taj Mahal στο Ατλάντικ Σίτι, αλλά και την αεροπορική του εταιρεία Trump Shuttle.
Έπειτα από σειρά δικαστικών περιπετειών κατάφερε να ορθοποδήσει εκ νέου. Το 2015, το περιοδικό «Forbes» εκτίμησε την περιουσία του σε 4 δισ. δολάρια.
Κατάφερε να χτίσει ξανά την αυτοκρατορία του κατασκευάζοντας ξενοδοχεία στη Χαβάη, το Σικάγο, το Τορόντο και τη Φλόριντα.
Γυναικάς
Αυτός ο γραφικός κροίσος με την περίεργη πορτοκαλί φράντζα είναι δηλωμένος… γυναικάς. Αλλωστε η προεκλογική εκστρατεία σημαδεύτηκε από τις αποκαλύψεις πολλών γυναικών που δήλωσαν ότι δέχθηκαν σεξουαλική παρενόχληση από τον Τραμπ. Εκανε δύο επεισοδιακούς γάμους με πολλά επεισόδια και παχυλές αποζημιώσεις πριν καταλήξει στην πανέμορφη Μελάνια, την Πρώτη Κυρία από τον επόμενο Γενάρη. Ο Τραμπ έχει πέντε παιδιά, δύο διαζύγια και με τον τελευταίο γάμο του με την κατά 24 χρόνια νεότερή του Μελάνια Νάους, ένα πρώην μοντέλο από τη Σλοβενία συνδυάζει όλα τα απαραίτητα στοιχεία ενός μεγιστάνα.
Η φτωχή μετανάστρια που έγινε Πρώτη Κυρία
Ούτε στα πιο τρελά της όνειρα δεν θα μπορούσε το κορίτσι από ένα φτωχό χωριό της Σλοβενίας, να φανταστεί ότι θα γινόταν κάποτε η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ. Η πρώτη μετανάστρια που μπαίνει στον Λευκό Οίκο, η Μελάνια Τραμπ είναι αν μη τι άλλο μια πανέμορφη γυναίκα με ιδιαίτερα… προκλητικό παρελθόν. Το 46χρονο μοντέλο από τη Σλοβενία, η Μελάνια Κναβς, είναι η σύζυγος του Τραμπ από το 2005 και είναι η μητέρα του μικρότερου παιδιού του, του 10χρονου Μπάρον Ουίλιαμ Τραμπ. Πολιτογραφήθηκε Αμερικανίδα μόλις τo 2006. Η Μελάνια γεννήθηκε 1970 στην τότε Γιουγκοσλαβία, η κόρη του Βίκτορ, ενός πωλητή αυτοκινήτων και της Αμάλια, μιας κλωστοϋφάντριας. «Η Μελάνια ήταν ιδιαίτερα εκλεπτισμένη και αναθρεμένη με ένα παραδοσιακό τρόπο», θυμάται η Jelancic, συμμαθήτρια και γειτόνισσα. «Κατά κάποιο τρόπο η Μελάνια είναι ένα παιδί διαφορετικό από εμάς». Το 1989, δύο χρόνια αφού η Μελάνια μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες γνώρισε τον Τραμπ σε ένα πάρτι στη Νέα Υόρκη. Η Πρώτη Κυρία μιλά πέντε ξένες γλώσσες: Σλοβένικα, Αγγλικά, Γαλλικά, Σέρβικα και Γερμανικά. Ο γάμος της ήταν μυθικός. Η νύφη φορούσε ένα νυφικό του οίκου Dior, αξίας 100.000 δολαρίων με 1.500 κρύσταλλα, που χρειάστηκε? 550 ώρες για να φτιαχτεί. Το δαχτυλίδι του γάμου της, ήταν 12 καρατίων και λέγεται πως αξίζει 1.500.000 δολάρια.
Η Μελάνια, ως Πρώτη Κυρία πλέον, θα ήθελε να εξαφανιστούν οι φωτογραφίες που έχει κάνει γυμνή. Φωτογραφίες ιδιαίτερα προκλητικές οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν στην προεκλογική περίοδο, αλλά τελικά μάλλον βοήθησαν παρά έβλαψαν τον σύζυγό της. Ο 10χρονος γιος της Barron, λατρεύει να φορά κοστούμια και γραβάτες, αλλά και να παίζει γκολφ με τον μπαμπά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα