19 Απριλίου 2024 / 6:23 μμ
19 Απριλίου 2024 / 6:23 μμ

«Εμεινα κλειδωμένη σ’ ένα μαγαζί τρεις ώρες» -Ελληνίδα περιγράφει όσα έζησε στην τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη

από fimotro

Με τα λόγια αυτά περιγράφει στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM” τις στιγμές που διαδραματίστηκαν στη Βαρκελώνη μετά τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στον κεντρικό πεζόδρομο Λα Ράμπλα, η δικηγόρος Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου που από το 2013 ζει και εργάζεται στην ισπανική πόλη.

«Είχα περάσει από τη Λα Ράμπλα δεκαπέντε λεπτά πριν από την επίθεση. Ήμουν λίγο πιο κάτω σ’ ένα μαγαζί, όταν η αστυνομία ενημέρωσε για το περιστατικό και οι σερβιτόροι μας απέκλεισαν εντός του χώρου. Κλειδωθήκαμε εκεί για τρεις ώρες» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παπαδοπούλου.

«Περιμέναμε ενημέρωση από την αστυνομία. Ήταν αρκετά ψυχοφθόρα η διαδικασία, διότι κοιτούσαμε στον δρόμο, προσπαθούσαμε να μάθουμε τις εξελίξεις, όμως δεν υπήρχε ψυχή. Ήμασταν συνέχεια online, η αστυνομία έκανε συνεχείς ενημερώσεις μέσω twitter, επομένως ξέραμε ότι πρέπει να μείνουμε μέσα στον χώρο και να μην κυκλοφορούμε στους δρόμους» πρόσθεσε η Ελληνίδα δικηγόρος.

Σύμφωνα με την κ. Παπαδοπούλου, το ξημέρωμα της σημερινής ημέρας βρήκε τόσο τους κατοίκους της Βαρκελώνης όσο και τους επισκέπτες συγκλονισμένους από την επίθεση. Όπως είπε, οι κάτοικοι «αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν» το χτύπημα με το λευκό φορτηγάκι σ’ έναν από τους κεντρικότερους πεζοδρόμους του κόσμου που άφησε πίσω του 13 νεκρούς και τουλάχιστον 100 τραυματίες. «Και σήμερα υπάρχει δύναμη της αστυνομίας στον χώρο όπου έγινε η τρομοκρατική επίθεση. Ο πεζόδρομος Λα Ράμπλα είναι αποκλεισμένος, καθώς οι αρχές έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους στον εντοπισμό του δράστη, ενώ οι υπόλοιπες υπηρεσίες λειτουργούν κανονικά όπως και τα μέσα μαζικής μεταφοράς», δήλωσε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα