20 Απριλίου 2024 / 8:57 πμ
20 Απριλίου 2024 / 8:57 πμ

ΕΛ.ΑΣ.: Φταίει η βροχή που δεν πιάσαμε τους κουκουλοφόρους στην Ερμού

από fimotro

Για ακόμα μία φορά κουκουλοφόροι πραγματοποίησαν επίθεση στον πιο εμπορικό δρόμο της Αθήνας, την Ερμό και η αστυνομία δεν κατάφερε να βρει ούτε έναν.

Σύμφωνα με πληροφορίες λόγω της βροχής, η περιπολία ήταν στατική, με αποτέλεσμα οι κουκουλοφόροι να κάνουν πάρτι καταστροφής καταστημάτων σε απόσταση αναπνοής από τη Βουλή.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που η ΕΛ.ΑΣ. επικαλείται τη βροχή για ως… αιτία αναποτελεσματικότητας, όπως είχε γίνει όταν τρομοκράτες τα ξημερώματα της Δευτέρας επιτέθηκαν με αμυντική χειροβομβίδα στο Αστυνομικό Τμήμα της Καισαριανής και οι αστυνομικοί θεωρούσαν πως είχε γίνει έκρηξη λάμπας, ή είχε τρυπήσει κάποια εξάτμιση.

Την ίδια ώρα οι καταστηματάρχες είναι οργισμένοι με τα φαινόμενα βανδαλισμού, αλλά και ατιμωρησίας των δραστών. Το κόστος της καταστροφής των περιουσιών των καταστηματαρχών, σύμφωνα με τον Σωτήρη Αντωνίου, Διευθυντή του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών ανέρχεται σε 30.000 ευρώ, με τους ιδιοκτήτες να ζητούν άμεση αποζημίωση από το κράτος. «Το θέμα είναι ότι οι άνθρωποι έχουν πρόβλημα καθώς όσοι δεν έχουν παλιά ασφαλιστήρια δεν τους καλύπτουν οι εταιρείες, ή το ποσό που έχουν ακάλυπτο είναι πολύ μεγάλο, οπότε καλύπτουν τη ζημιά μόνοι τους. Ζούνε με αυτό το άγχος. Είναι δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες. Αυτό το θέμα πρέπει λήξει. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως δεν έγινε κάποια σύλληψη. Δεν βρέθηκε κάποιος ένοχος. Έχουν ευθύνη να προλαμβάνουν τα θέματα βίας και το θέμα της καταστολής. Ζητάμε σαν εμπορικός σύλλογος από εδώ και πέρα να υπάρξει μία λύση», δήλωσε χαρακτηριστικά στην έντυπη έκδοση του «Ελεύθερου Τύπου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα