29 Μαρτίου 2024 / 2:28 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 2:28 μμ

ΕΛΠΕ: «Είμαστε έτοιμοι να επενδύσουμε και αντιμετωπίζουμε καθυστερήσεις”

από fimotro

Τις επόμενες εβδομάδες θα κατατεθούν για κύρωση στη Βουλή οι συμβάσεις για την παραχώρηση περιοχών του Ιονίου για έρευνες υδρογονανθράκων, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) Σπύρος Μπέλλας, μιλώντας στο Athens Energy Forum, όπου παρουσίασε την στρατηγική της ΕΔΕΥ.
Στο ίδιο συνέδριο, ο γενικός διευθυντής Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων των ΕΛΠΕ, Γιάννης Γρηγορίου, έκανε λόγο για καθυστερήσεις από την πλευρά του Δημοσίου, αναφέροντας για παράδειγμα, ότι ο διαγωνισμός για την παραχώρηση χερσαίων περιοχών στη Δυτική Ελλάδα, προκηρύχθηκε τον Αύγουστο του 2014 και τα ΕΛΠΕ επελέγησαν ως προτιμητέος επενδυτής τον Φεβρουάριο του 2016.
«Δεν είναι θέμα πολιτικής βούλησης, το κράτος κινείται αργά. Είμαστε έτοιμοι να επενδύσουμε και αντιμετωπίζουμε καθυστερήσεις», ανέφερε ο κ. Γρηγορίου.
Τα ΕΛΠΕ συμμετέχουν επίσης σε Κοινοπραξία με την Total και την Edison για το οικόπεδο 2 στο Ιόνιο, ενώ έχουν υποβάλει προσφορές για τα οικόπεδα 1 (βόρεια της Κέρκυρας) και 10 στον Κυπαρισσιακό κόλπο. Επίσης, διεξάγουν έρευνες στον Πατραϊκό κόλπο, όπου, όπως επανέλαβε ο κ. Γρηγορίου, αν βρεθεί κοίτασμα, θα είναι της τάξης των 100 εκατ. βαρελιών.
Στην ανάγκη να δίνονται έγκαιρα οι άδειες από το Δημόσιο και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, αναφέρθηκε και ο αντιπρόεδρος της «Καβάλα oil» Δημήτρης Γόντικας, που εκπροσώπησε στο συνέδριο την Energean, που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα του Πρίνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα