25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Έλληνες του Μεσαίωνα, σε τιμή… ευκαιρίας!

από fimotro

Γράφει ο Κ.Π.

([email protected])

Αγαπητό Fimotro,

Πριν λίγες μέρες φρεσκάροντας λίγο τη μνήμη μου με διάφορα ιστορικά ντοκουμέντα, βρήκα πολλά αφηγήματα, για τη δουλεία και την πώληση σκλάβων κατά τον Μεσαίωνα που το δουλεμπόριο ήκμαζε. Η μεταφορά ανθρώπινων ψυχών από τις αφρικανικές χώρες προς Αμερική και ευρωπαϊκή Ήπειρο ήταν ένα εμπορεύσιμο είδος προς κατανάλωση.

Σήμερα για τον Έλληνα μπορεί να μην έχει το νόημα της αγοροπωλησίας της εποχής εκείνης αλλά δεν απέχει πολύ από την εξαθλίωση και την φτωχοποίηση-της κοινωνίας-εκείνης της περιόδου. Διότι όπως τότε, έτσι και τώρα, μπροστά στο κέρδος και την απόλαυση των ισχυρών, η ανθρώπινη ψυχή ήταν και είναι αναλώσιμο είδος με πολιτική κάλυψη.

Σήμερα λοιπόν, για να πληρωθούν οι δανειστές, οι Έλληνες ζουν ένα νέο Μεσαίωνα, προκειμένου να δώσουν πίσω τα χρωστούμενα με οποιονδήποτε κόστος και θυσίες του ελληνικού λαού με κυβερνήτη τον Αλέξη Τσίπρα και συγκυβερνήτη τον Πάνο Καμμένο.

Σε ένα λοιπόν από τα αφηγήματα της εποχής της δουλείας και των δουλεμπόρων, τον Ιούλιο του 1700, ο καπετάνιος Thomas Chamberlain με το πλοίο Henrietta Marie, μεταφέρει στη Τζαμάικα σκλάβους από την Αφρική για να τους πουλήσει σε πλούσιους γαιοκτήμονες και εμπόρους.

Όταν το πλοίο φτάνει στο Πόρτ Ρόγιαλ της Τζαμάικα, ο καπετάνιος διατάζει το πλήρωμα να ετοιμάσει τους φυλακισμένους Αφρικανούς-άντρες γυναίκες και παιδιά- για αποβίβαση. Το πλήρωμα τους οδηγεί από τα αμπάρια στο κατάστρωμα και αφού τους «προσφέρουν» τα αποφάγια από το γεύμα που έχει πάρει νωρίτερα τους «καλλωπίζουν» και τους φρεσκάρουν προς τέρψιν των επίδοξων αγοραστών για να τους εντυπωσιάσουν με φρέσκο και καλό εμπόρευμα

Σε λίγο, οι σκλάβοι, γυμνοί και αλυσοδεμένοι, ανεβαίνουν στην εξέδρα του πλειστηριασμού!!! Τα ανθρωπόμορφα τέρατα με την «ιδιότητα» του επίδοξου αγοραστή, πιέζουν την κοιλιά τους, χώνουν τα δάχτυλα στο στόμα τους για να ελέγξουν τα δόντια τους, δοκιμάζουν ακόμη και τον ιδρώτα τους, γιατί, όπως πίστευαν, φανέρωνε την κατάσταση της υγείας τους και δεν ήθελαν να αγοράσουν γουρούνι στο σακί. Πολλοί βέβαια κατά τη διάρκεια του ταξιδιού είχαν πεθάνει και ο καπετάνιος είχε απώλειες από την αγορά, γι΄αυτό και έπρεπε να πετύχει καλύτερες τιμές.

Όταν ολοκληρώνεται η διαδικασία πώλησης, χαρούμενος ο καπετάνιος για την καλή συναλλαγή(deal), γεμίζει τις τσέπες του με χρυσά και ασημένια νομίσματα. Το άδειο πλέον από δυστυχία πόνο και θάνατο αμπάρι του πλοίου φορτώνεται με ζάχαρη, βαμβάκι, ξυλεία, λουλάκι και αναχωρεί για το ταξίδι της επιστροφής από το «νέο» κόσμο για να επιστρέψει και πάλι με νέο φορτίο σκλάβων. Όλα όμως εδώ πληρώνονται.

Εξ αιτίας της κακοκαιρίας ωστόσο, το Henrietta Marie πέφτει ακυβέρνητο στον ύφαλο Νιου Γκράουν, τριάντα μίλια ανοιχτά του Κι Γουέστ της Φλόριντα των ΗΠΑ και χάνεται αύτανδρο. «Νηπίοισιν οὐ λόγος, ἀλλά ξυμφορή γίνεται διδάσκαλος: Για τους ανόητους, δάσκαλος δεν είναι η λογική, αλλά η συμφορά. ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ

Ας ευχηθούμε λοιπόν ο σημερινός κυβερνήτης και συγκυβερνήτης της χώρας μας που έχουν μετατρέψει σε σκλάβους τον Ελληνικό λαό να μην έχει την τύχη του Henrietta Marie και να μεταφέρει Έλληνες σκλάβους ως αντάλλαγμα για το χρέος σε δανειστές, αφού ζουν ως σκλάβοι στην ίδια τους τη χώρα.

Δουλοπάροικοι-Έλληνες της πρώτης φοράς «αριστεροδεξιόστροφη- τρανσέξουαλ» κυβέρνηση, τους χρησιμοποιεί για την αποπληρωμή του χρέους και έχει οδηγήσει τη χώρα μας σε εποχές σκλαβιάς και εξαθλίωσης με αναλώσιμο είδος την ανθρώπινη ψυχή!

Έλληνες κρατείστε ψηλά τη σημαία της αξιοπρέπειας. Γιατί όπως έγραψε και ο Μίκης Θεοδωράκης: «Από τη στιγμή που ένας αριστερός μεταβάλλεται σε έναν αμοραλιστή εξουσιομανή δεν υπάρχουν ηθικά εμπόδια προκειμένου να διατηρήσει επ’ αόριστον τα προνόμια της εξουσίας του».

Από τη στιγμή λοιπόν που δεν υπάρχουν ηθικά εμπόδια για παραμονή στην εξουσία ενός αμοραλιστή εξουσιομανή που την κατάλαβε με την κάλυψη του δημοκρατικού μανδύα, όλο και περισσότερο η Ελλάδα θα βυθίζεται στο σκοτάδι και μαζί της και ο ελληνικός λαός.

Χαρακτηριστική είναι και η απάντηση που έδωσε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε ερώτηση της ΕΡΤ εάν θα ψηφίσει τα μέτρα περικοπών στη βουλή μετά τη συμφωνία για μειώσεις συντάξεων μισθών αφορολόγητο κλπ.

Απάντηση: «Θα τα ψηφίσω με τα δυο μου χέρια, διότι έτσι νιώθω ότι θα… σώσω τη Χώρα μου». Τάδε έφη Νάσος Αθανασίου!!! Τέτοιο πάθος για παραμονή στην εξουσία; Τι διεγερτικό σας ποτίζουν ρε παιδιά εκεί στο Μαξίμου; Κάποιος γιατρός δεν υπάρχει; Η μεγάλη κατανάλωση «ντόπας» φθείρει τον εγκέφαλο των κυβερνώντων, με την Ελλάδα να έχει γίνει χώρα της επαιτείας και του τρόμου αντί ενός δίκαιου κοινωνικού κράτους.

Εάν τα μέτρα για το «χρέος» που έχουν πάρει μέχρι σήμερα οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τα είχαν πάρει ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ, δεν θα είχε καεί μόνο η βουλή και το Σύνταγμα, αλλά όλη η χώρα. Και ο νοών νοείτω!

Αλλά! Ο κόσμος όλος φίλοι μου, είναι μια διαδοχή από περιόδους κρίσης και περιόδους ακμής όπως λέει και ο Γάλλος φιλόσοφος De Saint Simon, που αλληλοδιαδέχονται η μία την άλλη όπως η μέρα τη νύχτα. Έτσι και το βαθύ σκοτάδι, θα διαδεχτεί το φως με μια νέα κυβέρνηση και κυβερνήτες, που δεν θα προδώσουν τον ελληνικό λαό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα