25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

ΕΛΑΣ: Έτσι έγινε η βομβιστική επίθεση στο Εφετείο

από fimotro
Λεπτομέρειες για τη βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών, έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία.

Όπως σημειώνεται, κάλυκας που βρέθηκε στο σημείο έχει αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για τη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων. Παράλληλα εξετάζεται βαν που βρέθηκε καμένο στην περιοχή των Εξαρχείων.

Σημειώνεται πριν την έκρηξη άγνωστος τηλεφώνησε στην “Εφημερίδα των Συντακτών” και στην ιστοσελίδα “Ζούγκλα” και προειδοποίησε, δίνοντας χρονικό περιθώριο 40 λεπτά.

Η περιοχή αποκλείστηκε από την αστυνομία και πραγματικά στις 03:25 -την ώρα που είχαν πει- πραγματοποιήθηκε η έκρηξη, η οποία προξένησε σοβαρές ζημιές στην είσοδο του Εφετείου, ενώ έσπασαν τζάμια και σε απέναντι κτίρια. Ο άγνωστος που προειδοποίησε με τηλεφώνημα για την έκρηξη, δεν ανέφερε οργάνωση, αλλά είπε: “Δεν είναι φάρσα, δώστε προσοχή. Στην οδό Λουκάρεως, στο Εφετείο Αθηνών, θα εκραγεί βόμβα” και ζήτησε επίμονα να εκκενωθούν και τα δύο κτίρια.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, σημειώθηκε σήμερα στις 03:25 στην είσοδο του κτιρίου του Εφετείου Αθηνών, επί της οδού Κ. Λουκάρεως 14, με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες υλικές ζημιές σε κτιριακές εγκαταστάσεις.

Είχαν προηγηθεί προειδοποιητικά τηλεφωνήματα σε εφημερίδα και ενημερωτική ιστοσελίδα. Αμέσως η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμου.

Οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από τον αστυνομικό φρουρό, αμέσως μετά την εναπόθεση τσάντας που περιείχε Αυτοσχέδιο Εκρηκτικό Μηχανισμό στην είσοδο του Εφετείου Αθηνών, κατά την προσπάθεια διαφυγής τους.

Στη θέα του αστυνομικού σκοπού, συνεργός των δραστών που ανέμενε σε όχημα, πυροβόλησε μια φόρα εναντίον του, χωρίς ωστόσο να του επιφέρει τραυματισμό.

Κάλυκας που βρέθηκε στο σημείο έχει αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για τη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων. Το εν λόγω όχημα λίγο αργότερα βρέθηκε καμένο στην περιοχή των Εξαρχείων.

Η προανάκριση για το περιστατικό ενεργείται από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.). Οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη».

Κοντονής: Αποτρόπαιη πράξη

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι η εγκληματική αυτή πράξη είναι αποτρόπαιη και καταδικαστέα, γιατί στόχος των δραστών δεν ήταν μόνο η πρόκληση υλικών ζημιών, αλλά υπήρξε ευθεία απειλή κατά της ζωής του φύλακα, δηλαδή κατά ενός εργαζόμενου.

«Υπάρχουν και πυροβολισμοί κατά του φρουρού. Είναι σίγουρο ότι υπήρξαν πυροβολισμοί», πρόσθεσε ο κ. Κοντονής.

Κλειστό σήμερα το Εφετείο

Σημειώνεται ότι για σήμερα αναστέλλονται όλες οι λειτουργίες του Εφετείου. Διευκρινίζεται ωστόσο ότι τα ποινικά δικαστήρια του Εφετείου Αθηνών που συνεδριάζουν μετά από διακοπή κατά τη σημερινή ημερομηνία θα συνεδριάσουν κανονικά στις 11 π.μ στις προκαθορισμένες αίθουσες προκειμένου να ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία  της συνεδρίασης.

Καταδικάζει την επίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ

Είναι απερίφραστη η καταδίκη μας για την τρομοκρατική επίθεση στο Εφετείο. Τέτοιες  ενέργειες, που αντικειμενικά τροφοδοτούν την τρομολαγνεία και την ατζέντα της καταστολής, βρίσκουν απέναντι τους όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα