24 Απριλίου 2024
24 Απριλίου 2024

Διεθνή ΜΜΕ δημοσίευσαν φωτό υπόπτου της επίθεσης στη Ρωσία

από fimotro

makelarisΚάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τον φερόμενο δράστη της επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον δέκα άτομα τραυματίζοντας άλλα πενήντα.

Την είδηση μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ενώ ορισμένα τοπικά ΜΜΕ δημοσίευσαν στο Twitter τη φωτογραφία του άνδρα που ερευνάται σε σχέση με την επίθεση.

Εκρήξεις με τουλάχιστον δέκα νεκρούς σημειώθηκαν πριν από λίγη ώρα στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον δέκα άνθρωποι. Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το πρακτορείο RIA, εκρήξεις σημειώθηκαν σε δύο σταθμούς του μετρό και ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώθηκε άμεσα. Το πρακτορείο Interfax μετέδωσε πως ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν γεμάτος με σφαιρίδια ώστε να προκληθούν περισσότερα θύματα.

Οι Εκρήξεις σημειώθηκαν σε δύο βαγόνια σε δύο σταθμούς του μετρό και σύμφωνα με νεότερο τηλεγράφημα του Ιντερφάξ έχουν κλείσει όλοι οι σταθμοί του μετρό της Αγίας Πετρούπολης, ενώ σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες στο σημείο της έκρηξης εντοπίστηκε και ένας τρίτος μηχανισμός ο οποίος όμως δεν εξερράγη. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και εννέα ασθενοφόρα. Η μία έκρηξη σημειώθηκε στον σταθμό Σενάγια Πλόσαντ, ο οποίος σύμφωνα με αναφορές στα ΜΜΕ έχει γεμίσει πυκνούς καπνούς και επικρατεί μεγάλη αναστάτωση. Στο twitter έχουν κυκλοφορήσει φωτογραφίες, όπου φαίνεται να έχει ανατιναχθεί η πόρτα ενός βαγονιού, καθώς και τραυματιών που κείτονται στην αποβάθρα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρχών, η έκρηξη φαίνεται να προκλήθηκε από αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς με καρφιά που ήταν τοποθετημένοι μέσα σε βαγόνι ώστε να προκληθούν περισσότερα θύματα.

Πούτιν: Δεν αποκλείεται τρομοκρατική επίθεση

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το πρακτορείο RIA, o πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη καθώς είχε συνάντηση με τον Λευκορώσο Πρόεδρο Αλαξάντερ Λουκασένκο, ενημερώθηκε άμεσα. Ο Ρώσος πρόεδρος έκανε δηλώσεις σχετικά με το επεισόδιο και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τους νεκρούς. Είπε πως μίλησε ήδη με τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας και πως οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν τα αίτια των εκρήξεων, καθώς δεν είναι ακόμη σαφές πώς προκλήθηκαν. Πρόσθεσε πως οι αρχές εξετάζουν όλα τα σενάρια, περιλαμβανομένου αυτού της τρομοκρατικής επίθεσης. Ο φόβος ότι οι Τζιχαντιστές χτύπησαν και τη Ρωσία είναι πλεον υπαρκτός…


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα