25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Εκνευρίστηκε ο Ερντογάν με τη Μέρκελ για τους “τρομοκράτες”

από fimotro

“Επεισόδιο” σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της Άνγκελα Μέρκελ, στην Άγκυρα.
Η καγκελάριος της Γερμανίας, κατά τις δηλώσεις της, χρησιμοποίησε τη φράση “ισλαμιστική τρομοκρατία”, προκαλώντας τον εκνευρισμό του προέδρου της Τουρκίας.
“Παρακαλώ μην τη χρησιμοποιείτε αυτή τη φράση. Ως μουσουλμάνος Πρόεδρος, δεν μπορώ να το δεχθώ”, είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.
Η Μέρκελ απάντησε μάλλον αμήχανα, εξηγώντας ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ “ισλαμικού” και “ισλαμιστικού”, προσθέτοντας ότι η ίδια δίνει μεγάλη σημασία στη θρησκευτική ελευθερία στη Γερμανία και θέλοντας να του υπενθυμίσει ότι δεν είναι “ισλαμοφοβική”, όπως ένιωσε ότι πήγε να την παρουσιάσει. Την ίδια στιγμή η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ στις δηλώσεις της μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ ανέφερε πως συζητήθηκε το Κυπριακό και πρόσθεσε πως θεωρεί ότι είναι ανάγκη να επιταχυνθεί η διαδικασία διαπραγμάτευσης.
Από την πλευρά του ο Γιλντιρίμ δήλωσε πως η λύση του Κυπριακού και η επανένωση της νήσου είναι η μεγαλύτερη επιθυμία της τουρκικής κυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα