17 Απριλίου 2024 / 1:01 πμ
17 Απριλίου 2024 / 1:01 πμ

Εκλογές στη Γαλλία: Αγώνας δρόμου για γερά νεύρα

από fimotro

Σ’ αυτήν την τρελή προεκλογική εκστρατεία που βιώνει ο γαλλικός λαός, οι τελευταίες πέντε ημέρες πριν την Κυριακή θεωρούνται ικανές να φέρουν εκπλήξεις. Γι’ αυτό και οι υποψήφιοι, που διεκδικούν μια παρουσία στο δεύτερο γύρο, ήτοι οι τέσσερις πρώτοι, έχουν ρίξει όλες τους τις δυνάμεις σε πολλαπλές συγκεντρώσεις και ομιλίες. Για το τελικό «σπριντ» αναπτύσσουν τέσσερις διαφορετικές στρατηγικές, με την ελπίδα να σταθεροποιήσουν ή να διευρύνουν το εκλογικό τους σώμα, πείθοντας τους αναποφάσιστους.
Ζήτημα ασφάλειας στις εκλογές
Ο Εμανουέλ Μακρόν, παρότι παραμένει στην πρώτη θέση, υπέστη τελευταία ένα «κενό αέρος», μια αστάθεια στο σώμα των εκλογέων του. Έτσι αποφάσισε να δώσει βάρος αυτήν την εβδομάδα στην εγγύτητα, με κατά τόπους επισκέψεις και με σχετικά μικρές συγκεντρώσεις. Η χθεσινή του μεγάλη συγκέντρωση στο Παρίσι με 20.000 κόσμο θεωρείται επομένως η τελευταία.
Το άγχος μήπως χάσει την πρώτη θέση που κρατούσε για μήνες δείχνει να έχει επηρεάσει και την Μαρίν Λεπέν, που ύστερα από κάποιες κορώνες για την ιστορία την περασμένη εβδομάδα, δείχνει να επικεντρώνεται εκ νέου, και μάλιστα επιθετικά, στα θεμελιώδη της θέματα, όπως η μετανάστευση.
Στη χθεσινή της συγκέντρωση στο Παρίσι, ακτιβίστριες εισχώρησαν στην αίθουσα και την πλησίασαν έως ότου εκτοπισθούν, ενώ εκτός αίθουσας υπήρξαν επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς της Λεπέν και ομάδες που είναι ενάντιες στο Εθνικό Μέτωπο. Τα γεγονότα αυτά, μετά τη σημερινή είδηση επικείμενης τρομοκρατικής επίθεσης στη Μασαλία, θέτουν εκ νέου το θέμα της ασφάλειας στις συγκεντρώσεις και κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας.
Πρωτότυπη προεκλογική εκστρατεία
Ο Φρανσουά Φιγιόν από την πλευρά του, που παραμένει τρίτος κάτω από το 20%, κάνει αυτήν την εβδομάδα μια ύστατη προσπάθεια, έχοντας αναθέσει στα στελέχη της ομάδας του την ταυτόχρονη διοργάνωση πολυάριθμων συγκεντρώσεων σε όλη την επικράτεια.
Ο Μελανσόν όμως είναι αυτός που έχει αναμφισβήτητα την πλέον πρωτοποριακή εκστρατεία. Μέσω ολογράμματος σήμερα θα έχει εκ νέου μια εικονική παρουσία σε επτά πόλεις συγχρόνως. Εχθές εξέπληξε τους Παριζιάνους κάνοντας βόλτα στον Σηκουάνα με ποταμόπλοιο ονόματι «Το ανυπότακτο», βγάζοντας πύρινους λόγους στον κόσμο που περίμενε στις αποβάθρες.
Πηγή: Deutsche Welle

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα