23 Απριλίου 2024 / 10:30 μμ
23 Απριλίου 2024 / 10:30 μμ

Εκλογές Ρηνανίας-Βεστφαλίας: Η Μέρκελ κερδίζει στο προπύργιο του SPD

από fimotro

Οι Χριστιανοδημοκράτες της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελας Μέρκελ είναι οι νικητές στις τοπικές εκλογές που διεξήχθηκαν στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας, καταδεικδύουν τα exit poll.

Σύμφωνα με το exit poll των τηλεοπτικών δικτύων ARD και ZDF, το CDU λαμβάνει 34,5% των ψήφων, ένα ποσοστό αυξημένο σε σύγκριση με το 26,3% του 2012. Οι Σοσιαλδημοκράτες του Μάρτιν Σουλτς (SPD) λαμβάνουν 30,5% και βγαίνουν αποδυναμωμένοι από την εκλογική αυτή αναμέτρηση σε σύγκριση με το 2012 που είχαν εξασφαλίσει 39,1%.

Αναλυτικά τα exit polls (ZDF / ARD) 2017
Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας (SPD): 30,5%
Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας (CDU): 34,5 %
Πράσινοι (Die Gruenen): 6 %
Φιλελεύθερο Κόμμα Γερμανίας (FDP): 12 %
Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD): 7,5 %
Αριστερά (Die Linke): 5 %

Tα εκλογικά αποτελέσματα του 2012
Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας (SPD): 39,1%
Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας (CDU): 26,3%
Πράσινοι (Die Gruenen): 11,3%
Φιλελεύθερο Κόμμα Γερμανίας (FDP): 8,6%
Αριστερά (Die Linke) : 2,5%
Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) : Δεν συμμετείχε

Όπως αναφέρει η Deutche Welle, η Ρηνανία – Βεστφαλία θεωρείται προπύργιο των Σοσιαλδημοκρατών. Τα 50 τελευταία χρόνια αναδείχθηκε πρωθυπουργός από τοΧριστιανοδημοκρατικό κόμμα μόνο μια φορά. Το κρατίδιο, τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά, παρομοιάζεται με γίγαντα. Ένας στους πέντε γερμανούς ψηφοφόρους μένει εδώ.

Σουλτς: Δεχθήκαμε μια σημαντική ήττα
Από την πλευρά του ο Μ. Σουλτς ανέφερε ότι σήμερα είναι μια δύσκολη ημέρα για το SPD και εκείνον προσωπικά. «Κατάγομαι από τη Ρηνανία-Βεστφαλία και δεχθήκαμε μια σημαντική ήττα», δήλωσε.

Ήδη η Χανελόρε Κράφτ, μέχρι τώρα τοπική πρωθυπουργός, ανέλαβε την ευθύνη για την εκλογική αποτυχία και υπέβαλε την παραίτησή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα