18 Απριλίου 2024 / 2:46 μμ
18 Απριλίου 2024 / 2:46 μμ

Εκκληση ευρωβουλευτών για κλείσιμο της αξιολόγησης

από fimotro

Eκκληση για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης απηύθηνε η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών χθες κατά τη διαδικασία συζήτησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι ευρωβουλευτές, λίγο πριν ξεκινήσουν χθες οι συνομιλίες μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των αξιωματούχων των θεσμών, υπογράμμισαν τις αρνητικές συνέπειες που προκαλεί η παρατεταμένη αβεβαιότητα στην ελληνική οικονομία και την Ευρωζώνη.
Μάλιστα πολλοί ευρωβουλευτές αναφέρθηκαν στην απουσία του επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ από τη συζήτηση, καταδικάζοντας ακόμη μία φορά τις προσβλητικές δηλώσεις που είχε κάνει, αναφερόμενος πρακτικά στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου. Πολλοί από τους ευρωβουλευτές εκτίμησαν δε πως η επίτευξη συμφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση είναι κάτι εφικτό. Ο επίτροπος Π. Μοσκοβισί, από την πλευρά του, επέμεινε στο ότι πρέπει να δοθεί ένα τέλος στην αβεβαιότητα που είναι επιζήμια για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη. Αναφέρθηκε σε εκκρεμή ζητήματα όπως η μεταρρύθμιση στην αγορά ενέργειας, και τα μέτρα για τον εξορθολογισμό των δαπανών. Ο κ. Μοσκοβισί αναγνώρισε πάντως τις προσπάθειες που έχει καταβάλει η Ελλάδα και εκτίμησε πως καμία άλλη χώρα δεν έχει προχωρήσει σε τέτοιας έκτασης προσαρμογή ζητώντας παράλληλα να μην ξεχαστούν τα επιτεύγματα που έχει κάνει η χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα