28 Μαρτίου 2024 / 3:39 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 3:39 μμ

Εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκοι στους δρόμους, υπέρ του Ερντογάν!

από fimotro

Στην Κωνσταντινούπολη, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, στην πλειονότητά τους υποστηρικτές του προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατέκλυσαν τους δρόμους, κρατώντας τουρκικές σημαίες αλλά και φωτογραφίες των θυμάτων του αποτυχημένου πραξικοπήματος, και κατευθύνθηκαν προς τη γέφυρα του Βοσπόρου, εκεί που πριν από έναν χρόνο εκτυλίχθηκαν συγκλονιστικές σκηνές τη νύχτα της 15ης Ιουλίου.

Ο Ερντογάν θα εγκαινιάσει ένα μνημείο που είναι αφιερωμένο στα θύματα του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην ασιατική πλευρά της «γέφυρας των Μαρτύρων της 15η Ιουλίου», προτού μεταβεί στην Άγκυρα για να εκφωνήσει μια ομιλία στις 02.32 ώρα Ελλάδας, την ώρα που οι πραξικοπηματίες βομβάρδιζαν το κτίριο της Εθνοσυνέλευσης.

«Βρισκόμαστε εδώ για τα θύματα, για τη Δημοκρατία, για την χώρα μας, για τον λαό μας, για τη σημαία μας» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χακάν, ένας κάτοικος της Κωνσταντινούπολης, που ήθελε να παραστεί στη συγκέντρωση κοντά στη γέφυρα.
Στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και την υπόλοιπη Τουρκία, οι πολίτες συμμετέχουν στις εκδηλώσεις για την πρώτη επέτειο από το αποτυχημένο πραξικόπημα όπου έχασαν την ζωή τους σχεδόν 250 άνθρωποι, ενώ ακολούθησε ένα πρωτοφανές στα χρονικά κύμα εκκαθαρίσεων εναντίον των φερόμενων υποστηρικτών του Φετουλάχ Γκιουλέν, του ιεροκήρυκα που κατηγορεί η Άγκυρα ως «εγκέφαλο» της απόπειρας πραξικοπήματος. Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι συνελήφθησαν, περισσότεροι από 100.000 απολύθηκαν.

«Πέρασε ένας χρόνος από τότε που γράφτηκε ένα έπος κατά τη διάρκεια μιας από τις σκοτεινότερες νύχτες» δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ σε μια ειδική συνεδρίαση της εθνοσυνέλευσης, ενώ απέτισε φόρο τιμής στους «μάρτυρες» που «έδωσαν την ζωή τους για το Κράτος».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα