19 Απριλίου 2024 / 12:06 πμ
19 Απριλίου 2024 / 12:06 πμ

Εκατοντάδες νεκροί από τον σεισμό των 7,3 Ρίχτερ στο Ιράκ

από fimotro

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό μεγέθους 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε το βράδυ της Κυριακής το βορειοανατολικό Ιράκ, ο οποίος έγινε αισθητός σε όλη σχεδόν τη Μέση Ανατολή.

Ο απολογισμός των θυμάτων που σημειώθηκε στα σύνορα του Ιράκ και του Ιράν την Κυριακή, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στην ιρανική επαρχία Κερμανσάχ, αυξήθηκε σε 207 νεκρούς και πάνω από 1.700 τραυματίες στην επικράτεια της Ισλαμικής Δημοκρατίας, σύμφωνα με τις πληροφορίες του κλιμακίου αντιμετώπισης της κρίσης που συστάθηκε από το ιρανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Ο σεισμός σημειώθηκε σε βάθος 25 χιλιομέτρων και σε απόσταση περίπου τριάντα χλμ. νοτιοδυτικά από την πόλη Χαλάμπζα, σε μια ορεινή περιοχή στην ιρακινή επαρχία Σουλεϊμανίγια, ανέφερε το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS).

 

Σημειώθηκε στις 20:18 (ώρα Ελλάδας) και έπληξε περισσότερο το Ιράν—όπου σύμφωνα με την ιρανική δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση IRIB και το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA, μέχρι τις 04:00 τοπική ώρα (03:30 ώρα Ελλάδας) είχαν καταγραφεί 129 νεκροί και 300 τραυματίες—ενώ έγινε επίσης αισθητός στην Τουρκία, όπου πάντως δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή σοβαρές υλικές ζημιές, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές.

 

Στα θύματα στο Ιράν προστίθενται έξι νεκροί στην ιρακινή επικράτεια, σύμφωνα με τον ακόμη προσωρινό απολογισμό των ιρακινών αρχών. Η περιοχή που επλήγη περισσότερο στο Ιράν είναι η επαρχία Κερμανσάχ, που γειτονεύει με το Ιράκ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων IRNA ο απολογισμός των θυμάτων του σεισμού αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο.

Στο Ιράκ, και οι έξι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους ζούσαν στην επαρχία Σουλεϊμανίγια, στο ιρακινό Κουρδιστάν, σύμφωνα με αξιωματούχους. Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου πενήντα τραυματίστηκαν στην Νταρμπανταχάν, περίπου εξήντα χλμ. νότια της πόλης Σουλεϊμανίγια, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δήμαρχος της πόλης Νάσεχ Μουλά Χάσαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα