28 Μαρτίου 2024 / 5:23 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 5:23 μμ

Εκατοντάδες αστυνομικοί στην Λέσβο για προστασία του Τσίπρα

από fimotro

«Τοίχος» αστυνομικής προστασίας από εκατοντάδες αστυνομικούς θα στηθεί στη Λέσβο για την ασφάλεια της συμμετοχής του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο περιφερειακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Αύριο και μεθαύριο, τουλάχιστον 7 διμοιρίες των ΜΑΤ με 175 αστυνομικούς θα φράξουν το δρόμο πρόσβασης στα σημεία όπου θα βρίσκεται ο πρωθυπουργός σε πολίτες που αναμένεται να διαδηλώσουν με αφορμή την οικονομική πολιτική και το μεταναστευτικό πρόβλημα. Δύο διμοιρίες, από τις συνολικά 25, βρίσκονται ήδη στο νησί για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού κοντά στα hotspots, ενώ θα προστεθούν σε αυτές πέντε ακόμη από Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Τον πρωθυπουργό θα «περιβάλλουν» κλιμάκια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Κρατικής Ασφάλειας, με συνολικά 40 αστυνομικούς. Τα στελέχη των ειδικών υπηρεσιών έχουν ήδη ελέγξει τα σημεία από τα οποία θα περάσει η αυτοκινητοπομπή του πρωθυπουργού, όπως και αυτά στα οποία θα παραμείνει και θα επισκεφθεί, ενώ από αργά χθες το βράδυ τα συγκεκριμένα σημεία επρόκειτο να «αποστειρωθούν» και σε κάποια από αυτά ενδέχεται να απαγορευτεί η κίνηση και η πρόσβαση πολιτών.

Στο ίδιο πλαίσιο περιφρούρησης θα στηθεί και ένα ηλεκτρονικό «πέπλο» ασφάλειας και ελέγχου των επικοινωνιών κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Λέσβο για τυχόν εντοπισμό ύποπτων επαφών που θα μπορούσαν να αποτελούν μέρος προπαρασκευαστικών ενεργειών επιθέσεων. Τα αστυνομικά μέτρα θα είναι κλιμακούμενα αυστηρά ανάλογα με το κύμα αντιδράσεων και κινητοποιήσεων πολιτών εξαιτίας του μεταναστευτικού προβλήματος που ταλανίζει το νησί.

Κατά τη διάρκεια κίνησης του πρωθυπουργού και παραμονής του σε σταθερά σημεία θα υπερίπταται και το ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας, που θα παρατηρεί από ψηλά τυχόν ύποπτες κινήσεις προκειμένου να ενημερώνει και να κατευθύνει τις επίγειες δυνάμεις.

Οι αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία φέρεται να έχουν προβληματίσει έντονα τους πολίτες και τις τοπικές αρχές, ζητώντας από την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα. Κάτοικοι και φορείς κάλεσαν το δήμαρχο του νησιού, Σπύρο Γαληνό, σε ένδειξη διαμαρτυρίας να μην παραβρεθεί στο περιφερειακό συνέδριο, αλλά να παραμείνει στο πλευρό των κατοίκων.

Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα βρεθεί αύριο, Πέμπτη 3 Μαΐου, στη Λήμνο και εν συνεχεία στη Λέσβο. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Λήμνο, ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Δημαρχείο στη Μύρινα, όπου θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο, Δημήτρη Μαρινάκη και φορείς της πόλης. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην 130η Σμηναρχία Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στις 12:00 ο Πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Αγρόκτημα του Παλημνιακού Ταμείου στο Λιβαδοχώρι Λήμνου.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τη Λέσβο, στο πλαίσιο των εργασιών του 14ου Περιφερειακού Συνεδρίου «Στο Πλευρό των Νησιών – Στο Ύψος των Ανθρώπων» για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση των Νησιών του Βορείου Αιγαίου.

18:00 Σύσκεψη με τους Υπουργούς που συμμετέχουν στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

19:30 Κεντρική ομιλία του Πρωθυπουργού στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, « Στο Πλευρό των Νησιών – Στο Ύψος των Ανθρώπων», στο Αίθριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα