25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Εισβολή μεταλλωρύχων στο υπ. Ανάπτυξης και ξύλο από τα ΜΑΤ!…

από fimotro

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο κτίριο του υπουργείου Περιβάλλοντος πραγματοποίησαν οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής, ζητώντας να υπογραφούν οι άδειες που εκκρεμούν, προκειμένου «να έχουμε και αύριο δουλειά», ενώ προειδοποίησαν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Εκπρόσωποι των εργαζομένων της “Ελληνικός Χρυσός” εισέβαλαν στο κτίριο, σπάζοντας τον αστυνομικό κλοιό. Λίγη ώρα αργότερα σημειώθηκε νέα ένταση, καθώς υπήρχε αίτημα να επιτραπεί η είσοδος σε νέα αντιπροσωπεία εργαζομένων.

Περίπου δέκα εργαζόμενοι βρίσκονται στον πρώτο όροφο του υπουργείου, όπου έχουν κάνει κατάληψη και ανάρτησαν πανό διαμαρτυρίας.

Οι μεταλλωρύχοι θα ξεκινήσουν μια σειρά από αιφνιδιαστικές κινητοποιήσεις. “Θα παραμείνουμε εδώ μέχρι να πάρουμε πάρουμε τις άδειες για να έχουμε δουλειά. Ξέρουμε πως οι άδειες βρίσκονται στο γραφείο του υπουργού. Έχουμε ζητήσει επανειλημμένως συνάντηση με τους κκ Σταθάκη και Φάμελλο, αλλά δεν μας έχουν δεχτεί”, δήλωσε στον Σκάι ο κ. Ζαφειρούδας,πρόεδρος του Σωματείου Υπογειτών Μεταλλείων Κασσάνδρας.

Συνολικά αναμένεται να φτάσουν στο υπουργείο τρία πούλμαν που μεταφέρουν εργαζομένους.

Προ ημερών ο κ. Ζαφειρούδας είχε δηλώσει στο Newpost: “Η κυβέρνηση μας έχει κοροϊδέψει επανειλημμένως για την έκδοση των αδειών μη πείθοντάς μας ως προς αυτό που ευαγγελίζεται περί δημόσιου συμφέροντος και νομιμότητας. Η κυβέρνηση είναι εχθρική τόσο απέναντι στην επένδυση όσο και στους εργαζομένους. Τις τελευταίες εβδομάδες ο αρμόδιος υπουργός είχε δεσμευτεί ότι τις επόμενες ημέρες θα εκδοθούν οι άδειες, παρόλα αυτά υπήρξε εσκεμμένη καθυστέρηση“, ενώ είχε προαναγγείλει σειρά κινητοποιήσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, υποστηρίζοντας: «Θέλουμε έστω και την τελευταία στιγμή να παρθεί μια απόφαση από τον πρωθυπουργό ώστε να προκύψει έντιμος συμβιβασμός με την εταιρία πριν είναι πολύ αργά»

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Δευτέρας η Eldorado Gold με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε την πρόθεσή της να αναστείλει την επένδυσή της στα ορυχεία που λειτουργούν, τα αναπτυξιακά της σχέδια και τα περιουσιακά στοιχεία εξερεύνησης στην Ελλάδα.

«Η εταιρεία έχει επιλέξει έναν πολιτικό λόγο. Δεν καταλαβαίνω τη στάση της. Το θέμα βρίσκεται στη διαιτησία. Όταν υπεγράφη η σύμβαση προέβλεπε ότι όταν υπάρχει διαφωνία θα πηγαίνουμε στη διαιτησία. Αυτό κάναμε», δήλωσε στον Σκάι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης,υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν θέλει να χαθούν θέσεις εργασίας.

«Τα περί επενδύσεων του κ. Τσίπρα είναι σαν τα αγγλικά του. Δεν ξέρει τι λέει», τόνισε από την πλευρά του ο Σίμος Κεδίκογλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα