28 Μαρτίου 2024 / 3:51 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 3:51 μμ

Εισαγγελική παραγγελία για άμεση επέμβαση της Αστυνομίας σε περίπτωση παρακώλυσης φορολογικού ελέγχου

από fimotro

Ένα επεισόδιο που φαίνεται ότι διαδραματίστηκε το περασμένο Σάββατο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πολυσύχναστη και πολύβουη περιοχή της Βαλαωρίτου -πόλο έλξης για το νεαρόκοσμο και τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης- όταν ελεγκτές της Υπηρεσίας Ερευνών Διασφάλισης Δημοσίας Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) Βορείου Ελλάδος παρεμποδίστηκαν στην άσκηση φορολογικού ελέγχου της επιχείρησης, προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
Με έγγραφη παραγγελία του, ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάμπρος Τσόγκας όρισε την επίκουρη οικονομική εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, Βασιλική Μπούρα, συντονίστρια του ελεγκτικού έργου, κι έδωσε συγκεκριμένες κατευθύνσεις όσον αφορά στην απρόσκοπτη ολοκλήρωση των αιφνιδιαστικών και επιτόπιων φορολογικών ελέγχων.
Ειδικότερα και στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσόγκας στην παραγγελία του ζητά να υπάρχει εκ των προτέρων ενημέρωση από τον διευθυντή της ΥΕΔΔΕ Β. Ελλάδος προς την ‘Αμεση Δράση για τους επικείμενους φορολογικούς ελέγχους με προσδιορισμό της περιοχής όπου αυτοί θα λαμβάνουν χώρα.
Επιπλέον, ο διευθυντής της ‘Αμεσης Δράσης με τη σειρά του ζητείται -κατά την εισαγγελική παραγγελία- να έχει διαθέσιμες αστυνομικές δυνάμεις για άμεση επέμβαση και συνδρομή σε περίπτωση παρακώλυσης των φορολογικών ελέγχων. Σε περίπτωση -μάλιστα- που υπάρξει παρακώλυση του ελέγχου από οποιονδήποτε, ο εισαγγελέας ζητά να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα