28 Μαρτίου 2024 / 6:42 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 6:42 μμ

Ειρωνικός απέναντι στην αντιπολίτευση επανεμφανίστηκε στη Βουλή ο Τσακαλώτος

από fimotro

Ειρωνευόμενος απάντησε στα σχόλια ότι «εξαφανίστηκε» μετά το Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, επισημαίνοντας ωστόσο ότι οι ενημερώσεις γίνονται από την κυβέρνηση, αφού υπάρχει συλλογική ευθύνη.
«Είναι συγκινητικό ότι όλοι με αναζητείτε και σας έλειψα», είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει στη συνέχεια: «Οι ενημερώσεις γίνονται από την κυβέρνηση, υπάρχει συλλογική ευθύνη, ο Τζανακόπουλος δεν μιλάει για την πάρτη του».
Ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι θα αναφερθεί με λεπτομέρειες στη συμφωνία την ερχόμενη Τρίτη, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, σημειώνοντας «θα σας έχω δώσει 4 με 5 ήμερες να ξεπεράσετε τη στενοχώρια».
Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση, για πρώτη φορά μετά το Eurogroup της Δευτέρας, είπε πως «όλα τα λεφτά ήταν μια λέξη που είπε ο Μοσκοβισί, όταν τον ρώτησε ένας Έλληνας δημοσιογράφος για τα μέτρα. Απάντησε με τη λέξη «net» (καθαρά, καθαρά μέτρα), παρόλο που εσείς περιμένατε να πάρουμε δισ. μέτρα, καθαρή δημοσιονομική επίπτωση δεν θα υπάρχει».
Και εξήγησε: «Αν είναι πακέτο μέτρα 1 δισ. που περιορίζει τους πολίτες θα πάρουμε και ένα 1 δισ. μέτρα που αντισταθμίζουν. Κάποιοι μπορεί να χάσουν βεβαίως, αλλά κάποιοι θα κερδίσουν… Ποτέ δεν είπαμε ότι το φορολογικό σύστημα ήταν τέλειο και άρα είμαστε πάντα ανοιχτοί σε συζητήσεις που θα έχουν μηδενική δημοσιονομική επίπτωση».
Πριν από λίγο ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Μάκης Μπαλαούρας ανακοίνωσε ότι ορίστηκε συνεδρίαση και ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομικών για το Eurogroup την προσεχή Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου. Η συνεδρίαση στην Επιτροπή Οικονομικών ορίστηκε μετά από αίτημα της ΝΔ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα