28 Μαρτίου 2024 / 6:23 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 6:23 μμ

ΕΕ για Βενεζουέλα: Σοβαρές αμφιβολίες αν το αποτέλεσμα μπορεί να αναγνωρισθεί

από fimotro

Παράλληλα, αμφιβάλλει σοβαρά εάν το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας στη Βενεζουέλα μπορεί να αναγνωρισθεί και καταδικάζει «την δυσανάλογη χρήση βίας από τις δυνάμεις ασφαλείας» στην χώρα, όπου οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες, ημέρα της ψηφοφορίας για την Συντακτική Συνέλευση, κατά τις συγκρούσεις ανάμεσα στους διαδηλωτές της αντιπολίτευσης και τις δυνάμεις ασφαλείας.

Η χθεσινή ημέρα ήταν μία από φονικότερες από την έναρξη των μαζικών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας στις αρχές του Απριλίου στη Βενεζουέλα, κατά τη διάρκεια των οποίων περισσότεροι από 120 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

«Η Ευρωπαϊκή Ενωση εκφράζει τις σοβαρές της αμφιβολίες σχετικά με το αν το αποτέλεσμα αυτής της ψηφοφορίας μπορεί να αναγνωρισθεί…Η Βενεζουέλα διαθέτει δημοκρατικά εκλεγμένους και νόμιμους θεσμούς, ο ρόλος των οποίων είναι να συνεργασθούν και να καταλήξουν στην μέσω διαπραγματεύσεων επίλυση της σημερινής κρίσης. Μία Συντακτική Συνέλευση, εκλεγμένη υπό αμφίβολες και συχνά βίαιες συνθήκες δεν μπορεί να αποτελεί μέρος της λύσης», δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, χωρίς να διευκρινίσει εάν οι Βρυξέλλες εξετάζουν, όπως οι ΗΠΑ, το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων κατά του Καράκας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα