25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

ΕΔΕ από το Πεντάγωνο για την σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτών στον Έβρο

από fimotro

Νέα διάσταση παίρνει το «θρίλερ» με την σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτών στον Έβρο από τους Τούρκους. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η εκπομπή «Live News»  στο Epsilon, το Πεντάγωνο διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση για τη σύλληψή τους. Παράλληλα, θα αξιοποιηθούν και τα ευρήματα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών για τα στίγματα των κινητών τους.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί είναι το γεγονός πως «κόπηκαν» οι σχέσεις των αρχηγών ΓΕΕΘΑ των δύο χωρών.

Την ίδια τώρα τα τουρκικά ΜΜΕ συνεχίζουν να φέρνουν στο φως στοιχεία για την σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών χωρίς όμως κανείς να γνωρίζει αν αυτά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Haberler», η σύλληψη των Άγγελου Μητραιτώδη (ανθυπολοχαγό) και Δημήτρη Κουκλατζή (λοχία ΕΠ.ΟΠ, Σκαπανέας ΜΧ) «έγινε σε σημείο που απέχει 253 μέτρα από τον τουρκικό συνοριακό αστυνομικό σταθμό Pazarkule και 240 μέτρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, μέσα σε τουρκικό έδαφος«.

Στο μεταξύ, στην διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών της Στρατοχωροφυλακής στην Άγκυρα στέλνουν τα κινητά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών για ενδελεχή έλεγχο, οι τουρκικές Αρχές, σύμφωνα με την Milliyet.

Tα κινητά του υπολοχαγού, Άγγελου Μητρετώδη και του λοχία, Δημήτρη Κούκλατζη εστάλησαν στα κεντρικά της τουρκικής χωροφυλακής, στην Άγκυρα, για ψηφιακό έλεγχο, ώστε να διαπιστωθεί, αν οι δύο Έλληνες προσπάθησαν να καταστρέψουν φωτογραφίες ή βίντεο, λίγο πριν πέσουν στα χέρια των Τούρκων, κάτι που θα μπορούσε να δώσει στις τουρκικές Αρχές, το λόγο ώστε να στοιχειοθετήσουν και την κατηγορία της κατασκοπείας σε βάρος τους, αναφέρει η Milliyet στο δημοσίευμα της.

Η εφημερίδα αναφέρει πως οι Έλληνες στρατιώτες συνελήφθησαν με την κατηγορία της εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή και πως ελέγχονται για την απόπειρα στρατιωτικής κατασκοπίας. Σύμφωνα με τα ευρήματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων, θα διαμορφωθεί και το κατηγορητήριο της δίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα