19 Απριλίου 2024 / 4:39 πμ
19 Απριλίου 2024 / 4:39 πμ

Εγκώμια Τραμπ σε Ερντογάν!

από fimotro

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε φίλο του τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρά τις εντάσεις στις σχέσεις των δύο χωρών που προκλήθηκαν από την απόφαση της αμερικανικής δικαιοσύνης να ασκηθεί δίωξη σε Τούρκους αστυνομικούς και σωματοφύλακες επειδή επιτέθηκαν σε διαδηλωτές κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον τον Μάιο.

Σε συνάντησή τους στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Τραμπ επαίνεσε την ηγετική ικανότητα του Τούρκου προέδρου, σημειώνοντας ότι ο Ερντογάν «έχει γίνει φίλος μου».

«Πιστεύω ότι τώρα είμαστε πιο κοντά από ποτέ», είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ξύλο από φρουρούς του σουλτάνου κατά διαδηλωτών

Στο μεταξύ, νέα επεισόδια προκάλεσαν οι φρουροί του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, στη Νέα Υόρκη, αυτή τη φορά, σύμφωνα με τουρκικές πηγές. Τα επεισόδια έγιναν σε εκδήλωση της οργάνωσης TASC, η οποία είχε οργανώσει την εκδήλωση σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με τις πηγές στην εκδήλωση που έγινε στο ξενοδοχείο Marriott Marquis στην πλατεία Times Square, συμμετείχαν 2 χιλιάδες Τούρκοι και άλλοι μουσουλμάνοι. Ενώ μιλούσε ο Ερντογάν, διαδηλωτές άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα εναντίον του, οπότε έτρεξαν οι φρουροί του και σύμφωνα με μαρτυρίες τους ξυλοκόπησαν.

Η οργάνωση TASC ανακοίνωσε ότι έγιναν τέσσερις συλλήψεις, οπαδών όπως αναφέρει του YPG (Κούρδοι της Συρίας).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα