18 Απριλίου 2024 / 12:44 μμ
18 Απριλίου 2024 / 12:44 μμ

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα αποχωρήσεων από τη ΔΕΗ

από fimotro

Εγκρίθηκε σήμερα από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ το πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης εργαζομένων που έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, με μπόνους ύψους 15 χιλιάδων ευρώ για τον καθένα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, οι αιτήσεις θα μπορούν να υποβληθούν έως τις 30 Απριλίου, ενώ οι αποχωρήσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος Μαΐου.

Η εξοικονόμηση για τη ΔΕΗ από την αποχώρηση των περίπου διακοσίων εργαζομένων, που αποτελεί τον στόχο του προγράμματος, εκτιμάται σε 12 έως 13 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν οι εργαζόμενοι ηλικίας τουλάχιστον 60 ετών, εφόσον υπηρετούν σε βαρέα και ανθυγιεινά, 62 έτη για όσους εμπίπτουν στις κοινές διατάξεις συνταξιοδότησης και 65 έτη για τα διευθυντικά στελέχη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η επιχείρηση διατηρεί το δικαίωμα, εφόσον κάποιος εργαζόμενος που πληροί τις προϋποθέσεις δεν υποβάλλει αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα, να διακόψει τη συνεργασία μαζί του στη συνέχεια, χωρίς να χορηγήσει το μπόνους των 15.000 ευρώ, πέραν της νόμιμης αποζημίωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα