20 Απριλίου 2024 / 1:55 μμ
20 Απριλίου 2024 / 1:55 μμ

Εγκρίθηκε η εθελουσία στη ΔΕΗ

από fimotro

To πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης 200 εργαζομένων από τη ΔΕΗ και την παράταση ως 28 Φεβρουαρίου της προθεσμιας για υπαγωγή στην αναστολή πληρωμής οφειλής για ένα χρόνο και χρέος έως 500 ευρώ ενέκρινε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.
Το πρόγραμμα των αποχωρήσεων έχει στόχο τη μείωση της ετήσιας μισθοδοτικής δαπάνης κατά περίπου 12-13 εκατ. ευρώ. Αφορά σε εργαζόμενους που έχουν θεμελιώσει συναταξιοδοτικό δικαίωμα και ταυτόχρονα είναι 60 ετών και άνω για όσους είναι ενταγμένοι στην κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών, 62 ετών και άνω εάν υπάγονται στις κοινές διατάξεις και 65 ετών και άνω οι διευθυντές.
Η διοίκηση της ΔΕΗ δέχθηκε και το αίτημα για την καταβολή οικονομικού κινήτρου 15.000 ευρώ σε κάθε ένα εργαζόμενο που θα αποχωρήσει με τις διαδικασίες του προγράμματος. Το μπόνους των 15.000 ευρώ θα χορηγηθεί στους εργαζόμενους των κατηγοριών που προαναφέρθηκαν εφόσουν υποβάλουν αιτήσεις για αποχώρηση ως τις 30 Απριλίου 2017 και αποχωρήσουν εντός του Μαΐου.
Σύμφωνα με την απόφαση, η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα από την 1η Ιουλίου 2017 να καταγγείλει τις συμβάσεις εργαζομένων που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και σε αυτήν την περίπτωση δεν προβλέπεται να δοθούν τα 15.000 ευρώ.
Το πρόγραμμα εκτιμάται ότι αφορά περί τα 200 άτομα, αν και οι εργαζόμενοι που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα υπολογίζονται σε 700.
Ας σημειωθεί ότι τα 15.000 ευρώ είναι το ποσό της αποζημίωσης που λαμβάνουν όλοι οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ όταν καταγγέλλεται η σύμβασή τους, αλλά στην περίπτωση της ΔΕΗ η συγκεκριμένη αποζημίωση δεν προβλέπεται. Γι’ αυτό τον λόγο και είχε εξεταστεί το ενδεχόμενο νομοθετικής ρύθμισης από τον υπουργό Περιβάλλοντος-Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη.
Τέλος το Δ.Σ. της ΔΕΗ ενέκρινε την αποχώρηση του κ. Λάζαρου Καραλάζου από τη θέση του επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίας και τη μετακίνησή του στη Γ.Δ. Στρατηγικού Σχεδιασμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΔΕΗ σχεδιάζει να προκηρύξει τη θέση του Γ.Δ. Εμπορίας για να καλυφθεί από στέλεχος προερχόμενο από την αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα