18 Απριλίου 2024 / 4:44 μμ
18 Απριλίου 2024 / 4:44 μμ

Είδε τη Μέρκελ και μετά άρχισε την επίθεση στον Τσίπρα!

από fimotro

mitsotakis merkelΤην ξεκάθαρη θέση της ΝΔ πως η θέση της Ελλάδας είναι στον στενό πυρήνα της Ευρώπης και την Ευρωζώνη μετέφερε στη Γερμανίδα Καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχαν στα γραφεία του CDU στο Βερολίνο.
Ο πρόεδρος της ΝΔ έφτασε στα γραφεία στη μία το μεσημέρι και ακολούθησε 20λεπτη κατ΄ ιδίαν συνάντηση ενώ αργότερα έγινε η διευρυμένη συνάντηση με τη συμμετοχή του διευθυντή του Γραφείου του κ. Μητσοτάκη, Μιχάλη Μπεκίρη, του γραμματέα Διεθνών Σχέσεων Γιάννη Σμυρλή και του εκπροσώπου της ΝΔ Βασίλη Κικίλια. Από την γερμανική πλευρά την κ. Μέρκελ πλαισίωναν συνεργάτες της από το CDU.
Μετά τη συνάντησή του με την Άγκγελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της ΝΔ σε δήλωσή του τόνισε πως μετέφερε στη Γερμανίδα καγκελάριο «μερικές εικόνες από τις δυσκολίες που περνούν οι Έλληνες, έπειτα από επτά και πλέον χρόνια οικονομικής και κοινωνικής κρίσης», δίνοντας έμφαση στην ανεργία των νέων αλλά και στην ακραία φτώχεια. Όπως είπε ενημέρωσε την κ. Μέρκελ για τις σκληρές προσπάθειες των πολιτών, την αξιοπρέπεια και την αλληλεγγύη τους για να βοηθήσουν τις οικογένειές τους και όσους χρειάζονται τη αρωγή τους. Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε στην κ. Μέρκελ ότι για τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων η θέση μας στο κέντρο της Ευρώπης είναι αδιαπραγμάτευτη.
«Λέμε ένα ξεκάθαρο όχι στην επιστροφή στη δραχμή και σε όσους διακινούν τέτοια σενάρια. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος της ευρωζώνης», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζοντας ότι «είναι σαφές πως οι καθυστερήσεις και οι παλινωδίες της κυβέρνησης οδηγούν τους πιστωτές μας σε υπερβολικές απαιτήσεις».
Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη «η κοινωνία πληρώνει πολύ ακριβά τον λογαριασμό για την αποτυχία του κ. Τσίπρα να εφαρμόσει τις τολμηρές αλλαγές που χρειάζεται η πατρίδα μας, πολλές από τις οποίες δεν έχουν κανένα δημοσιονομικό κόστος. «Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει κανένα σχέδιο για ανάπτυξη της οικονομίας, την προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα», είπε, ενώ όσον αφορά το προσφυγικό-μεταναστευτικό τόνισε πως η κυβέρνηση έχει προκαλέσει επικίνδυνές καταστάσεις με την ανικανότητα και την ιδεοληψία της.
«Η χώρα χρειάζεται σήμερα περισσότερο από ποτέ ένα σχέδιο εθνικής ανάταξης και ανασυγκρότησης. Διατύπωσα την αποφασιστικότητά μας να κάνουμε την Ελλάδα ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος. Η λιτότητα χωρίς προοπτική και η συνεχής αβεβαιότητα δεν αξίζουν στον ελληνικό λαό. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αξίζουν μια καλύτερη ζωή και εμείς θα κάνουμε ότι πρέπει για να την εξασφαλίσουμε» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.
Το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί με βουλευτές του CDU στο γερμανικό κοινοβούλιο.
Αύριο, Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, θα συναντηθεί, με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανκ Σόιμπλε στο υπουργείο Οικονομικών. Στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με εκπροσώπους επιχειρηματικών και βιομηχανικών φορέων της Γερμανίας.
Τον κ. Μητσοτάκη συνοδεύουν ο εκπρόσωπος του κόμματος Βασίλης Κικίλιας, ο τομεάρχης Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και οι συνεργάτες του, Γιάννης Σμυρλής, Θανάσης Μπακόλας και Στέλιος Πέτσας.
Όπως έλεγε στέλεχος του ηγετικού επιτελείου, το βασικό «αίτημα» του κ. Μητσοτάκη προς την γερμανική κυβέρνηση είναι να εξασφαλίσει «δημοσιονομικό αέρα». Η ίδια πηγή διευκρινίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση δεν πρόκειται να αλλάξει, αφού άλλωστε έχουν αναπτύξει τις θέσεις τους στην καγκελάριο της Γερμανίας ήδη από πέρυσι τον Μάρτιο. Φυσικά, υπενθυμίζουν ότι είναι πάγια θέση της ΝΔ ο σεβασμός των διεθνών συμφωνιών της χώρας, καθώς επίσης ότι «η ΝΔ στηρίζει ό,τι είναι προς όφελος της χώρας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα