25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Δ. Τζανακόπουλος: Δεν υπάρχει ζήτημα λήψης νέων μέτρων για το 2019 και το 2020

από fimotro

Την άποψη ότι δεν υπάρχει ζήτημα λήψης νέων μέτρων για το 2019 και 2020 διατύπωσε ο κ. εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο: «Δεν υπάρχει ζήτημα νέων μέτρων για το 2019-2020. Υπάρχει η βούληση για την ολοκλήρωση του προγράμματος το 2018. Αλλά αν με ρωτάτε για νέα μέτρα, αποτελούν όλα αυτά τα ζητήματα ανοιχτά ερωτήματα για την έξοδο από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018».

Την ίδια στιγμή, ερωτηθείς για την δήλωση του κ. Κουρουμπλή μέσα στη Βουλή ότι «δεν θα παραιτηθεί ποτέ» υπογράμμισε ότι «ο κ. Κουρουμπλής τοποθετήθηκε σε πλαίσιο πολιτικής αντιπαράθεσης μέσα στο κοινοβούλιο. Ο κ. Μητσοτάκης έχει ζητήσει την παραίτηση του κ. Τόσκα, του κ. Παππά, του κ. Κουρουμπλή, του κ.Φίλη. Κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά τις απαιτήσεις αυτές του κ. Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός μπορεί να παύσει όποτε θελήσει, όποιον υπουργό θελήσει, αυτή τη δυνατότητα του δίνει το Σύνταγμα».

Ο κ. εκπρόσωπος μίλησε και για την πορεία της απορρύπανσης στο Σαρωνικό: «Για την πορεία της απορρύπανσης του Σαρωνικού Κόλπου υπάρχει καθημερινή ενημέρωση. Η διαρροή έχει περιοριστεί κατά 99% και το φράγμα που έχει τοποθετηθεί εκμηδενίζει την πιθανότητα εξάπλωσής της. Εντός των επόμενων 30 ημερών, θα έχει ολοκληρωθεί η απορρύπανση της θάλασσας. Στη συνέχεια το βάρος θα δοθεί στον καθαρισμό των βράχων και των ακτών που βρίσκονται πέριξ της θαλάσσιας περιοχής. Θα προχωρήσουμε σε εξονυχιστικούς ελέγχους και θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα & όλη την αυστηρότητα ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους».

Ερωτηθείς για τον αν ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στη Σαλαμίνα απάντησε ότι «Ο πρωθυπουργός έχει συνεχή επικοινωνία για το θέμα, δίνει κατευθύνσεις. Είναι βαρύ το πρόγραμμά του αλλά δεν αποκλείεται να μεταβεί και στην Σαλαμίνα».

Μιλώντας για την σημερινή κατάσταση της οικονομίας, ο κ. Τζανακόπουλος σχολίασε: «Η ελληνική οικονομία τρέχει πλέον με θετικούς ρυθμούς μεγέθυνσης και αναμένεται να προσεγγίσει το 2% στο τέλος του 2017. Η ανεργία έχει περιοριστεί κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες και συνεχίζει να βαίνει μειούμενη. Οι δημοσιονομικές επιδόσεις, για μία ακόμη χρονιά κινούνται πάνω από το στόχο. Η πορεία των εσόδων μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε ότι θα μπορέσουμε να αποδώσουμε το ποσό της υπεραπόδοσης σε αυτούς που το έχουν ανάγκη. Οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης, αναβαθμίζουν διαρκώς τη θέση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα