25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Δ. Αβραμόπουλος: προτεραιότητα μας η προστασία των ανηλίκων

από fimotro

«Η προστασία των ανηλίκων αποτελεί την προτεραιότητά μας» δήλωσε στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa o επίτροπος αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, εσωτερικών υποθέσεων και ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.
«Η προστασία των παιδιών κατά τη μεταναστευτική διαδρομή αποτελεί προτεραιότητα, και η νομοθεσία μας προβλέπει πολύ ισχυρά μέτρα προστασίας για τα ανήλικα που αναζητούν προστασία στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο κ. Αβραμόπουλος.
«Πρέπει πάντα να δίδεται προτεραιότητα στο συμφέρον του παιδιού. Τα ασυνόδευτα ανήλικα που μεταναστεύουν πρέπει να θεωρούνται πρώτα απ’ όλα και πάνω από όλα παιδιά, και ύστερα άνθρωποι που μεταναστεύουν» υπογράμμισε ο Έλληνας επίτροπος.
Αναφερόμενος στο ίδιο θέμα, τέλος, ο κ. Αβραμόπουλος πρόσθεσε:
«Ο νόμος της ΕΕ εγγυάται ότι τα θεμελιώδη δικαιώματα των ασυνόδευτων ανηλίκων πρέπει να τυχαίνουν σεβασμού καθ΄όλη τη διαδικασία, και οι συστάσεις μας επιβεβαιώνουν ότι τα κράτη μέλη πρέπει να σέβονται τα στάνταρντς αυτά. Το να γνωρίζει, κανείς, το νομικό στάτους είναι βασικό, και οι χώρες πρέπει να το εγγυηθούν το γρηγορότερο δυνατό: το καλύτερο δυνατό συμφέρον του ανήλικου παιδιού μπορεί να είναι ένα σταθερό μέλλον στη χώρα που το φιλοξενεί, αλλά και η επανένωση με την οικογένειά του, με σεβασμό στους νόμους της ΕΕ και στα θεμελιώδη δικαιώματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα