23 Απριλίου 2024 / 12:50 μμ
23 Απριλίου 2024 / 12:50 μμ

Δύσκολη η κατάσταση στον ΔΟΛ, αλλά οι εργαζόμενοι ελπίζουν

από fimotro

Με τις φωτό των συντακτών και των δημοσιογράφων που εξακολουθούν και εργάζονται στον ΔΟΛ κυκλοφόρησαν σήμερα ΤΑ ΝΕΑ στέλνοντας μήνυμα ότι όλοι είναι εδώ για να συνεχίσει την κυκλοφορία της η ιστορική εφημερίδα. TaNeaIΤην ίδια στιγμή, εξαιρετικά δύσκολη παρουσιάζεται η κατάσταση για τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη όσον αφορά την άμεση συνέχιση της λειτουργίας του μετά τη χθεσινή απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που απέρριψε το αίτημα των εργαζομένων να εξαιρεθεί από το καθεστώς «μη μεταβολής» της περιουσιακής κατάστασης της επιχείρησης ένας συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός, ώστε να μπορέσουν να πληρωθούν κάποια από τα οφειλόμενα σε αυτούς δεδουλευμένα.
Με απόφασή του, ο αρμόδιος πρόεδρος Πρωτοδικών έκανε δεκτή την αίτηση των τεσσάρων πιστώτριων τραπεζών (Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank) για έκδοση προσωρινής διαταγής για μη μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης του ΔΟΛ, μέχρι να δρομολογηθεί η διαδικασία εκκαθάρισής του. Η προσφυγή των τραπεζών για τη διαδικασία προσωρινής εντολής αφορά το διάστημα τουλάχιστον έως τις 3 Μαρτίου, οπότε έχει προσδιοριστεί η εκδίκαση της κύριας αίτησής τους για να τεθεί η επιχείρηση υπό καθεστώς έκτακτης ειδικής διαχείρισης εν λειτουργία. Υπενθυμίζεται ότι ως ειδικός διαχειριστής έχει προταθεί η εταιρεία Grant Thornton.
Στον πρόεδρο είχαν ασκήσει πρόσθετη παρέμβαση οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστικοί τους φορείς, ζητώντας να εξαιρεθεί από τη διαδικασία δέσμευσης (σ.σ. μη μεταβολής) ένας συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός, στον οποίο κατατίθενται οι εισπράξεις από τις κυκλοφορίες και τα κέρδη των εντύπων του ΔΟΛ, ώστε να εξασφαλιστεί η πληρωμή μέρους των δεδουλευμένων τους και η βιωσιμότητα των εντύπων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα