20 Απριλίου 2024 / 3:17 πμ
20 Απριλίου 2024 / 3:17 πμ

Δύο προσφορές για την απόκτηση της Avis

από fimotro

Δύο προσφορές υποβλήθηκαν τελικά στη διαγωνιστική διαδικασία της Τράπεζας Πειραιώς για την Avis. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Euro2day.gr, η μία υπεβλήθη από το Virtus South European Fund του κου Λάμπρου Παπακωνσταντίνου, με βασικό υποστηρικτή την Olympia Group, συμφερόντων του Πάνου Γερμανού και άλλους γνωστούς Ελληνες επιχειρηματίες.

Η δεύτερη προσφορά υποβλήθηκε από το αμερικανικό private equity fund Fortress.

Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,00% είχε πρόσφατα δώσει νέα μικρή παράταση στην προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών, αναφορικά με την απόκτηση του 94% της Olympic Εμπορικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις ΑΕ (γνωστή στην αγορά ως Avis). Η προθεσμία έληξε την περασμένη Παρασκευή.

Όπως έχει γράψει παλαιότερα το Euro2day.gr, οι απαιτήσεις της ιδιοκτήτριας της Olympic συνδέονται με την αποτίμηση της εταιρείας, την οποία επενδυτικοί κύκλοι τοποθετούν στα επίπεδα των 300-350 εκατ. ευρώ. Στο ποσό αυτό συνυπολογίζονται οι δανειακές υποχρεώσεις της εταιρείας, οι οποίες ανέρχονται σε 245 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως η Αvis κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά ενοικίασης αυτοκινήτων, επέστρεψε στην κερδοφορία και το 2016 εμφάνισε κύκλο εργασιών 152,5 εκατ. ευρώ και κέρδη EBITDA (προ δαπανών ανανέωσης στόλου) 76,3 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα