29 Μαρτίου 2024 / 10:08 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 10:08 πμ

Δύο αξιωματικοί της ΕΛΑΣ και ένας υπαξιωματικός εκβίαζαν επιχειρηματία!

από fimotro

Κύκλωμα εκβιασμού είχαν στήσει μέσα στην υπηρεσίας τους ένας υποδιεθυντής, ένας υπαστυνόμος και ένας αρχιφύλακας, σε βάρος των οποίον σχηματίστηκε δικογραφία από τη διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ. Οι κατηγορούμενοι ζητούσαν εκβιαστικά χρήματα από επιχειρηματία, προκειμένου να του παρέχουν «κάλυψη» σε ελέγχους από άλλες υπηρεσίες του δημοσίου.Μάλιστα, ο υποδιευθυντής είναι διοικητής μεγάλου αστυνομικού τμήματος της Αττικής και σύμφωνα με καταγγελία του επιχειρηματία, ιδιοκτήτη χώρου στάθμευσης, του ζήτησε και πήρε χρήματα για να του παρέχει «κάλυψη» και να τον ενημερώνει για ελέγχους δημοσίων υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την καταγγελία, μετά από έλεγχο στην επιχείρηση, κατα τον οποίο δεν εντοπίστηκε κάποια παράβαση, ο υποδιευθυντής κάλεσε τον ιδιοκτήτη στο γραφείο του και του ζήτησε να του καταβάλλει 300 ευρώ το μήνα, προκειμένου να τον καλύπτει και να τον ειδοποιεί σε περίπτωση ελέγχων.
Όπως είπε ο καταγγέλων, αρχικά τού έδωσε το συμφωνηθέν ποσό, αλλά αργότερα του έκανε παζάρια και το κατέβασαν στα 200 ευρώ.
Πρώτα συνελήφθη, χθες, ο υποδιευθυντής, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για δωροληψία υπαλλήλου και εκβίαση κατά εξακολούθηση.
Η σύλληψη έγινε στο γραφείο του, λίγο μετά την παραλαβή χρημάτων, οι αριθμοί των οποίων είχαν προσημειωθεί από τους αστυνομικούς της διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων και σήμερα οδηγείται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ένας υπαστυνόμος και ένας αρχιφύλακας, οι οποίοι κατηγορούνται για άμεση συνέργεια σε δωροληψία υπαλλήλου, ενώ δεν συνελήφθησαν καθώς δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου.
Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η λήψη των προβλεπόμενων διοικητικών μέτρων σε βάρος των τριών αστυνομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα