29 Μαρτίου 2024 / 11:08 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 11:08 πμ

Δωρεάν μαστογραφίες στις γυναίκες της ΕΛΑΣ

από fimotro

Με μια κίνηση ιδιαίτερα σημαντική και συμβολική, που αποσκοπεί στην αφύπνιση και την στήριξη των γυναικών της Ελληνικής Αστυνομίας, τιμά την Παγκοσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Γραμματεία Γυναικών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.
Απο το πρωί, με πρωτοβουλία και πρόσκληση της Γραμματείας Γυναικών, βρίσκεται στο προαύλιο του χώρου των γραφείων της ΠΟΑΣΥ, στην λεωφόρο Μεσογείων, η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Αντικαρκινικης Εταιρείας και πραγματοιποιεί δωρεάν μαστογραφίες σε γυναίκες αστυνομικούς. Για την εξέταση έχουν δηλώσει απο την αρχή του μήνα συμμετοχή 50 γυναίκες αστυνομικοί, αριθμός που μπορεί να εξυπηρετήσει η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας, οι οποίες υποβάλονται στην εξέταση.
Την συγκεκριμένη κίνηση χαιρέτισε με την παρουσία της και η αντστράτηγος της ΕΛΑΣ, Ζαχαρουλα Τσιριγώτη, Γενική Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, η οποία στηρίζει έμπρακτα τις πρωτοβουλίες και τα αιτήματα των γυναικών της ΕΛΑΣ και έχει συνεισφέρει στην ικανοποίηση αρκετών αιτημάτων, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η επικεφαλής της Γραμματείας Γυναικών της ΠΟΑΣΥ, Μαρία Γιαννακοπούλου και πρόσθεσε ότι «πρέπει να αφυπνίσουμε τις γυναίκες αστυνομικούς και τις γυναίκες των οικογενειών των αστυνομικών, για τους κινδύνους του καρκίνου του μαστού και τα πολύ θετικά αποτελέσματα που έχει η πρόληψη».
«Οι γυναίκες της αστυνομίας και μάλιστα μέσα στην κρίση, έχουν συνιθήσει να μάχονται για την πρόληψη της εγκληματικότητας, των τροχαίων ατυχημάτων και στους δρόμους, αλλά όχι για να προλάβουν κάτι κακό για τις ίδιες», λέει η κ. Γιαννακοπούλου και συνεχίζει: «Δυστυχώς στην Ελλάδα μόνο ένα ποσοστό 5% του καρκίνου του μαστού έδχει διαγνωστεί έγκαιρα, σύμφωνα με στοιχεία, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 60%. Διαλέξαμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας για να στείλουμε αυτό το μήνυμα. Ηγνώση σώζει».
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την Αντικαρκινική Εταιρεία, ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας και τα νέα περιστατικά κάθε χρόνο υπολογίζονται γύρω στα 5.000. Η αντιμετώπιση στα πρώτα στάδια έχουν πολύ θετικά αποτελέσματα, που οδηγούν στην ίαση, γι’ αυτό η πρόληψη είναι σωτήρια και οι γυναίκες πρέπει να κάνουν τακτικά μαστογραφία. Μετά τις μαστογραφίες, απο την Γραμματεία Γυναικών έχει προγραμματιστεί σύκεψη στην αίθουσα Παύλος Μπακογιάννης, στην οποία θα συμμετάσχουν 55 εκπρόσωποι απο όλες τις συνδικαλιστικές ενώσεις αστυνοιμικών της χώρας, όπου θα συζητήσουν τα προβλήματα των γυναικών του Σώματος.
Η σύσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά πέρσι και λόγω της επιτυχίας της αποφασίστηκε να καθιερωθεί σε ετήσια βάση, την Ημέρα της Γυναίκας. Όπως είπε η κ. Γιαννακοπούλου, μετά την περσινή σύσκεψη, με Π.Δ. του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ικανοποιήθηκε μεγάλος αριθμός αιτημάτων των γυναικών. Στην φετινή σύσκεψη που αρχίζει στις 16.30 και θα διαρκέσει μέχρι τις 20.00, θα περάσει η πολιτική και η φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ, ενώ μετά τξην ολοκλήρωση του διαλόγου, θα παραδοθεί στον αρχηγό του Σώματος, αντιστράτηγο Κων/νο Τσουβάλα, λίστα με τα αιτήματα των γυναικών, προκειμένου να μελετηθούν και προωθηθούν για επίλυση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα